Pitesti: Invitaţie la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cei care încă mai gustă cultura, Teatrul „ Al.Davila” le oferă momente unice prin evenimentele pe care le găzduieşte. În fiecare săptămână aici se pot urmări piese de teatru sau concerte simfonice şi folclorice.

Orchestrei Medicilor din Bucureşti
În acest weekend teatrul Alexandru Davila este gazda unor evenimente importante. Sâmbătă, 27 iunie, pe scena mare va avea loc concertul Orchestrei Medicilor din Bucureşti, un frumos concert de muzică simfonică. Duminică, 28 iunie, în sala “Studio 125” se va juca piesa de teatru “Jucătorul de Baseball” în regia lui Matei Vorodi.
 Teatrul Al. Davila conţine mai multe secţii, destinate organizării unor evenimente ce prezintă un real interes publicului piteştean. Secţia Păpuşi a fost înfiinţată în 1949, fiind destinată copiilor. În 1958 a fost înfiinţată secţia Estradă, care mai funcţionează şi azi, axându-se pe spectacole de dans şi cântec. Secţia Folclor, luând fiinţă în 1970, se ocupă cu organizarea spectacolelor cu caracter folcloric din ţară şi din străinătate. Piesele de teatru se joacă în secţia „ Studio 125”, concepută de Liviu Ciulei, la 13 mai 1975.

Peste 50 de ani de teatru în Piteşti
În cei peste 50 de ani de teatru organizat au fost prezentate peste 500 de premiere la sectiile de drama si estrada, iar în total peste 700 de premiere. Pe scena acestui teatru au avut reprezentaţii actori celebri, nume ilustre în cultura română.  Multe piese de teatru cunoscute s-au jucat sub acoperişul acestei clădiri impunătoare: Enigma Otilie,O scrisoare pierdută, O noapte furtunoasă etc. De asemenea şi o mulţime de actori importanţi au călcat scena acestui teatru: Daniela Iulia Şerban, Cătălin Mirea, Horaţiu Mălăele. Teatrul găzduieşte la sfârşit de săptămână şi concerte simfonice ale unor diferite orchestre: Orchestra inginerilor, Orchestra medicilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite