Piteşti: Invitaţie în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 13, este o zi cu noroc pentru cinefili, cărora Cinema City le propune premiera mult-aşteptatului 2012, film semnat Roland Emmerich.

 Filmul pleacă de la ideea că in urmă cu secole, mayaşii ne-au lăsat calendarul lor, care va ajunge la final în curând.  De atunci, astrologii au aflat şi ei despre apocalipsă, numerologii au creat modele numerice care o prezic, geologii afirmă că Pământul şi-a trăit deja viaţa sa de corp ceresc, oamenii de ştiinţă nu pot nega nici ei cataclismul de proporţii epopeice care urmează a avea loc pe pământ în anul 2012.

O profeţie ce a pornit de la mayaşi este acum pe larg consemnată, discutată, disecată şi examinată. 

“Fiecare civilizaţie de pe Pământ are un mit al potopului, al dezastrului apocaliptic.Lucrurile merg rău, societatea nu mai funcţionează, iar planeta trebuie să o ia de la capăt.  Unor oameni li se dă o a doua şansă de a începe o nouă cultură, o nouă societate, o nouă civilizaţie.” explică Harald Kloser, co-scriitor al scenariului alături de Roland Emmerich.

 Pentru a transpune  ideile pe ecran pe ecran, Roland Emmerich combină efectele speciale şi vizuale, care, menţioneză regizorul, i-au dat libertatea de a alege cel mai bun mod de a da viaţă unei secvenţe.

“Scopul este ca spectatorul să nu-şi dea seama ce este real şi ce e realizat pe calculator,” explică scenograful Barry Chusid.  “Sperăm ca în final, după ce aţi privit filmul, să vă întrebaţi “Unde naiba au găsit muntele pe care să construiască aceste lucruri?’”, adaugă Chusid.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite