Piteşti: UPDATE: Fostul învăţător îşi aşteaptă acasă eroul mort în Afgansitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Dumitru, fostul învăţător al sergentului major Florin Bădiceanu
Mihai Dumitru, fostul învăţător al sergentului major Florin Bădiceanu

Trupul neînsufleţit al sergentului major Florin Bădiceanu, căzut marţi la datorie în Afganistan, va fi adus acasă, în această seară, în comuna natală Budeasa.

Toţi vecinii îşi amintesc de Florinel, aşa cum îi spuneau ei, ca de un copil exemplar, ambiţios şi conştiincios. Aceleaşi cuvinte le rosteşte cu ochii înlăcrimaţi şi Mihai Dumitru, cel care i-a fost învăţător în clasele I-IV. „A fost unul dintre cei mai buni elevi ai mei. L-am învăţat din clasa întâi până pe clasa a patra. Eu i-am pus creionul în mână şi binenţeles că l-am urmărit şi la liceu. Era un copil bun, cuminte. Dovadă că a terminat şcoala şi s-a încadrat după aceea în armată. Conştiincios, ascultător... Şi iată că din simţul datoriei, a picat chiar la datorie. Îl aştept în această seară, când va fi adus acasă, să-mi iau rămas bun de la el”, ne-a spus dascălul Mihai Dumitru.

Ieri, primarul Ion Ştefan i-a acordat titlul de cetăţean de onoare post mortem. De asemenea, edilul a decis împreună cu cei 12 consilieri locali să cedeze indemnazaţiile lor pe luna februarie familiei îndoliate. Suma ajunge undeva la 3.000 de lei. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite