Inundaţi de o hală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A făcut eforturi mari să le  ridice fetelor o casă şi acum se uită cum temelia se macină de la apa ce se scurge din streaşina  halei din apropiere.  Vasile Ţelu spune că a ajuns la capătul răbdărilor:

Vasile Ţelu  se plânge că gospodăria pe care le-a făcut-o fetelor sale este inundată periodic de burlanele halei  de alături.

 “Nu mai pot. Se duce pe apa Sâmbetei toată osteneala mea. Nu se poate aşa ceva. Patronul firmei ne sfidează! Am băgat în casa asta 65 de mii de euro, o avere.  Nu mi-a fost uşor că sunt bani munciţi.N-a contat, că am făcut-o pentru fetele mele, dar chiar să –şi bată joc în halul ăsta. De un an de zile ne chinuie cu inundaţiile. Nu mai vorbesc că  s-au dus naiba toate răsadurile de roşii,  fasole, ardei şi ce-am mai pus noi p-aici, dar o să se surpe casa! ”, spune bărbatul.

 Acum  cinci ani când s-a apucat de casă, Vasile Ţelu nici nu-şi imagina că alături  se va ridica uriaşa hală a unei firme deconstrucţii. De anul trecut, de când  hala a fost dată în folosinţă, au început şi problemele. Tubulatura  de scurgere a noii construcţii  dă spre curtea fetelor iar la fiecare ploaie zdravănă, zona se umple de apă.
  “Se face lac, poţi să creşti peşti fără probleme. Vă daţi sema ce infiltraţii se produc. Şi lor nu le pasă. De anul trecut le tot spun şi ei tot promit că se rezolvă, dar nimic “, spune Vasile Ţelu.

 Patronul Firmei QCB Ştefăneşti, cea căreia îi aparţine hala, spune că n-are nicio vină pentru  problemele apărute.

 “  Noi aveam autorizaţia de construcţie înainte  ca dumnelui să se apuce  de casă. Problemele au apărut pentru că suprafaţa dumnealui este cu vreo 60 de centimetri sub nivelul celorlalte suprafeţe din zonă. Corect era să aştepte mai întâi să se realizeze un sistem de canalizare pluvial în zonă, şi apoi să-şi ridice casa .  Acum ar trebui să-şi înalţe  suprafaţa. Noi am încercat să rezolvăm problema dar n-am găsit , deocamdată o soluţie viabilă. Să mai aibă şi dumnealui  răbdare ! “ , spune Nicolae  Crăciun, Patronul  QCB Ştefăneşti


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite