Interpreta de muzică populară, Gherghina Stancu, i-a compus o baladă lui Dan Diaconescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argeşeanca este  autoarea mai multor  baladele-news. A început cu o baladă  dedicată lui traian Băsescu  şi  a continuat cu o alta  pentru Elodia.  Nu  i-a uitat nici pe Becali, Mutu,  Boc sau Monica Columbeanu iar acum, nu putea să nu se gândească şi la Domnu’ Dan.

Fiecare scandal din presă este pentru  Gherghina Stancu o sursă de inspiraţie, pentru că argeşeanca se pricepe de minune să facă balade VIP-urilor momentului. Elodia Ghinescu, Traian  Băsescu,  Adrian Mutu,  Gigi Becali, Emil Boc şi Monica Columbeanu, toţi s-au s-au ales cu câteva strofe interpretate de  solista de la Recea.  Cea mai nouă creaţie a sa este o baladă dedicată patronului OTV, Dan Diaconescu.


Foaie verde, lemn trăznit,
Doamne, cu ce am greşit?
Luni, la asfinţit de soare,
M-au arestat frăţioare
Ca pe-un hoţ la drumul mare
Dupa ce m-a anchetat
Jadarmi m-a-nconjurat
Mainile mi le-au legat.

Doi mă ţine/doi mă leagă
Doi la temniţă mă bagă.
La temniţă, sub pământ,
Ca să am de pătimit.
Da' nu ştiu cu ce-am greşit
Şi rău mă dor mâinile,
Ca m-au strâns cătuşele.

Că d-un an şi jumătate
Potera vrea sa mă salte
- Domnule judecător
Nu mă condamna să mor,
Ca de fata mea mi-e dor,
Mi-e dor de a mea copilă
S-o ţina tata de mână.

L-am sunat pe preşedinte
Ca sa-i spun cu glas fierbinte
Ca eu nu sunt vinovat,
Pe nimeni n-am şantajat,
 Niciun galben nu le-am luat.
Pentru ce sunt arestat?
Ca eu la mulţi le-am dat pâine
Si-acum dau cu pietre-n mine.
E o vorba din bătrâni
Dă maică pâinea la câini,
Câinele te recunoaşte
Te slujeste pân' la moarte.


 Interpreta de muzică populară spune că n-a mai avut stare de când a izbucit scandalul  cu Domnu’ Dan  şi s-a pus pe scris. Aşa a prins contur balada care, spune interpreta,  va avea  şi o continuare.

“M-a întristat tare mult ce  i s-a întâmplat. Eu îl simpatizez mult pe Dan Diaconescu  pentru că a plecat de jos de tot şi si-a ridicat averea cu puterile  şi mintea lui, nu mâncând  bani de pe cârca populaţiei, aşa cum fac politicienii noştri.   Nu mi s-a părut corect să-l aresteze, aşa cum nu mi s-a părut corect nici în cazul lui Becali, iar ceea ce s-a întâmplat m-a supărat tare. Am scris balada asta pentru posteritate, să  ştie şi copiii şi nepoţii noştri ce lucruri se-ntâmplau pe vremurile astea”, explică solista care bagă mâna-n foc că Domnu’ Dan e nevinovat.


Ştie  asta pentru că are şi alte surse decât noi, ceilalţi, fiind, după cum mărturiseşte, e înzestrată cu puteri paranormale, de trupul ei rămânînd lipite  linguri, cuţite, furculiţe, telefoane mobile, monede, icoane sau talismane.
A  prezis în 2004 că Băsescu va ajunge preşedinte. I-a dedicat balada “ Biruinţa Lui Traian” iar de-atunci, cam toate premoniţiile i s-au adeverit.

 “Cred că scandalul cu Diaconescu va continua pentru că sunt mulţi care vor să-l sâcâie chiar şi  pentru personajele pe care le aduce la OTV. Mie-mi place că  dă tuturor posibilitatea să se exprime. Pentru că omul care are o problemă, fuge repede la Diaconescu. Aşa că las deschisă această baladă”,explică autoarea versurilor.






Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite