FOTO Iată ce brăduţi au gătit angajaţii din instituţiile publice de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai frumos pom de Crăciun din instituţiile publice este cel de la Primăria Piteşti
Cel mai frumos pom de Crăciun din instituţiile publice este cel de la Primăria Piteşti

Am făcut rondul a cinci instituții publice din oraș și am văzut cine se laudă cu cel mai frumos pom de Crăciun. Cel mai arătos şi grandios brad împodobit este cel de nouă metri din holul Primăriei. Toate instituțiile au folosit decorațiuni din anii trecuți, ținând cont de criza economică din sectorul bugetar.

Parcă nu e sărbătoare, dacă în casă nu este împodobit bradul. Respectând tradiția, și instituțiile publice locale s-au gândit să întâmpine cum se cuvine Crăciunul. Reprezentanții lor au gătit brăduți pe care i-au amplasat în holuri, ca să fie admiraţi de toată lumea care trece pragul respectivelor clădiri.

Brad de nouă metri la Primărie

De departe, cel mai impunător brad este cel de la Primăria Piteşti, care are nu mai puțin de nouă metri. Muncitorii de la societatea Salpitflor Green s-au ocupat de tăierea și aducerea lui de la munte direct în holul instituției, iar angajații de aici l-au gătit de sărbătoare atârnând în el globulețe și instalație cu leduri.

Pomul de Crăciun de la Primărie are 9 metri

Pomul de Crăciun de la Primărie are 9 metri - foto: Raluca Nicula

„Culorile pomului nostru de iarnă sunt alb-albastru-argintiu, în ton cu piaţa din apropiere, care a fost decorată în aceleaşi nuanţe. În două zile a fost împodobit, am învăţat din anii trecuţi, aşa că am căpătat o tehnică a noastră. Decoraţiunile sunt atât din anii trecuţi, cât şi achiziţionate prin Serviciul de Exploatare a Patrimoniului, atunci când au făcut achiziţiile pentru întreg oraşul”, spune Dănuţ Teodorescu, directorul Primăriei Piteşti.

Brazi de criză

Prima instituţie din judeţ este, de fapt, a doua în topul nostru. Bradul împodobit în holul Prefecturii este unul primit cadou de la Direcţia Silvică din Piteşti, are doi metri şi jumătate şi a fost împodobit de trei angajaţi.

„Ne-am urcat cu scara, nu a fost greu să-l împodobim. Este simplu, dar cu bun gust. Am folosit peste zece metri de beteală”, spune Cătălina Belgiu, secretara prefectului de Argeş.

Secretara prefectului a împodobit bradul cu încă doi angajaţi

Secretara prefectului a împodobit bradul alături de încă doi angajaţi - Foto: Raluca Nicula

Beteala, globuleţele, fundiţele şi instalaţia sunt în nuanţe de auriu şi roşu. Ele au fost achiziţionate în anii trecuţi.

Şi angajaţii Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu”  au pregătit instituţia de sărbătoare. Ei au împodobit un brad artificial de aproape trei metri, la care au atârnat beteală şi globuleţe argintii şi o instalaţie cu beculeţe roşii, toate decoraţiunile fiind cumpărate în anii trecuţi. 

În holul Bibliotecii Judeţene a fost împodobit un brad artificial

Pomul de Crăciun de la Biblioteca Judeţeană este artificial - Foto: Raluca Nicula

Pe locul patru în topul nostru se află pomii împodobiţi de la Consiliul Judeţean Argeş.

„Noi avem patru brazi, toţi artificiali, cumpăraţi acum trei ani. Fiecare dintre ei are o dimensiune de doi metri şi 10 centrimetri. Au fost împodobiţi de angajaţii de la Biroul de relaţii cu presa. Decoraţiunile le avem de acum trei ani. Nu ne-a costat nimic împodobirea”, spune Mădălina Barbu, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Argeş.

Bradul de la Consiliul Judeţean a fost achiziţionat acum trei ani

Bradul de la Consiliul Judeţean a fost achiziţionat acum 3 ani - Foto: Raluca Nicula

Pe ultimul loc, se află unul dintre cei mai sărăcuţi brăduţi din instituţiile publice, respectiv cel din incinta Muzeului Judeţean. Un brad artificial de un metru şi jumătate a fost împodobit de angajaţi, pentru a respecta tradiţia. Decoraţiunile sunt în nuanţe de albastru şi argintiu, având presărate şi câteva globuleţe aurii.

Bradul de Craciun se poate aprinde daca nu este folosit corespunzator

Pomul de la Muzeul Judeţean este unul sărac - Foto: Raluca Nicula

Bradul a fost cumpărat, ca şi la celelalte instituţii, în urmă cu câţiva ani.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite