Piteşti: Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Ziua Porţilor Deschise  la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă
Piteşti: Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

Piteştenii au putut admira la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, tehnică şi aparatură de intervenţie din dotarea pompierilor militari şi au fost martorii unor  impresionante execiţii demonstrative.

Pentru sărbătorirea celor 161 de ani de la eroica bătălie din Dealul Spirii, din 13 septembrie 1848, devenită ulterior  „Ziua Pompierilor din România”, astăzi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş au fost organizare, sub genericul „Ziua Porţilor deschise” mai multe acţiuni. Festivităţile au începutla ora 13.30 cu primirea invitaţilor la clubul unităţii, urmată de prezentarea mesajelor de felicitare, înmânarea plachetelor şi diplomelor de excelenţă.

 Invitaţii au asistat la exerciţii demonstrative
 Cel mai interesant moment al evenimentului a fost vizitarea expoziţiei de aparatură şi materiale pentru intervenţie.  Piteştenii, cu mic, cu mare, au putut admira aparatura şi echipamentele de protecţie civilă, de asanare şi tehnica  de intervenţie. 

Ineditul zilei a constat în efectuarea  unor exerciţii demonstrative privind ieşirea la alarmă, stingerea unui incendiu auto, o descarcerare şi un prim ajutor medical (S.M.U.R.D). Totodată au fost  exersate  în faţa publicului, metode şi procedee de salvări de la înălţime cu utilizarea  pernei pneumatice şi a tubul expandabil.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite