Iniţiaţi în tainele arheologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, în Amfiteatrul Muzeului Județean Argeș, va avea loc vernisajul unei expoziții cu lucrările realizate de elevii mai multor școli  din județul Argeş, în cadrul proiectului “Micul Arheolog”

Expoziţia, intitulată  ,,Iniţiaţi în tainele arheologiei”prezintă lucrări realizate de elevii a zece şcoli din judeţul Argeş în cadrul proiectului “Micul Arheolog”, proiect derulat în perioada 18 martie-20 mai 201).  Pe parcursul celor două luni, elevii au putut vedea concret şi practic toate etapele prin care trece un obiect de patrimoniu din momentul descoperirii până la expunerea sa (descoperirea propriu-zisă, tehnici primare de conservare aplicate după scoaterea obiectului din solul de zăcere şi în final restaurarea obiectului. S-a lucrat doar pe ceramică).

Mai mult, copiii au putut învăţa să ţeasă la un război de tip vertical şi să modeleze lut după tehnicile utilizate în preistorie pentru confecţionarea vaselor.
Expoziția, organizată  de Muzeul Judeţean Argeş în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Argeş, va fi vernisată la ora 13.00,


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite