Piteşti: Îngropat de viu la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Îngropat de viu la locul de muncă
Piteşti: Îngropat de viu la locul de muncă

Un muncitor a scăpat ca prin minune după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Asta după ce, în aceeaşi zi, un altul a murit într-un alt accident de muncă.

Un muncitor a scăpat ca prin minune după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste el. Asta după ce, în aceeaşi zi, un altul a murit tot într-un accident de muncă
 Marian Rebeş, în vîrstă de 31 de ani,  lucra alături de colegii săi  pe strada Coasta Câmpului, la extinderea reţelei de canalizare a oraşului Ştefăneşti când s-a trezit cu un mal de pământ prăbuşindu-se peste el.Bărbatul n-a mai apucat decât să ţipe după care a dispărut sub bolovani.

" A avut zile"
,,Norocul lui a fost că l-am auzit urlând, de acolo, din şanţ. Am sunat la 112 dar n-am mai aşteptat să vină ajutoare. Am început cu toţii să săpăm după el. A fost destul de anevoios pentru că toată treaba asta trebuia făcută cu grijă, să nu-l lovim, iar şanţul era la aproape 3 metri adâncime. In plus l-am ţinut tot timpul de vorbă de teamă să nu-şi piardă cunoştinţa.  După o jumătate de oră am reuşit să-l scoate  de acolo. Viu!  A avut zile!  Era în stare de şoc. Nu putea articula nici măcar două silabe.”, spune Constantin Niţă, unul dintre colegii lui Marian. 

 Bărbatul este în afara oricărui pericol
 O ambulanţă l-a transportat pe bărbat la Spitalul Judeţean Argeş pentru mai multe investigaţii. Marian are o luxaţie la umărul stâng iar medicii sunt de părere că se va reface rapid. Colegii spun că bărbatul avea echipament de protecţie.
 ,, Avea casca pe cap şi, poate şi asta l-a ajutat”, afirmă Constantin Niţă.

Directorul firmei la care bărbatul lucrează spune că Marian era angajat cu acte dar recunoaşte că nu s-au folosit cuşti de protecţie. ,,E prima dată când ni se întâmplă aşa ceva.  În general echipele noastre folosesc aceste cuşti de protecţie. De data aceasta au omis să le şi monteze în şanţ.”, explică Teodor Cudalbu, directorul  general al sc Euroconstruct Edilitar, firma la care Marian era angajat de un an ca muncitor necalificat.

„Din informaţiile culese până acum reiese că  muncitorul nu era asigurat. O comisie a Inspectoratului  Teritorial de Muncă va stabili cine se face vinovat de producerea acestui accident. Cercetările sunt în curs.”, spune  Ciprian Berevoianu , directorul coordonator al Serviciului de Sănătate şi Securitate în Muncă din cadrul InspectoratuluiTeritorial de Muncă Argeş.

 Două accidente de muncă în aceeaşi zi
 Tot ieri, cu doar cîteva ore mai devreme,  în Argeş a mai avut loc un accident de muncă în urma căruia un bărbat în vârstă de 52 de ani şi-a pierdut viaţa. Gheorghe Corbescu, din Mioveni, era inginer constructor la S.C General Prest S.A,. La momentul producerii accidentului efectua măsurători la acoperişul unei hale aparţinând  Sc Comat.  Bărbatul a căzut în gol de la 25 de metri, după ce o bucată din acoperişul clădirii a cedat sub greutatea sa.

 
66 de accidente de muncă de la începutul anului
 Numai luna aceasta, în Argeş s-au produs şapte accidente de muncă (la Piteşti, Ştefăneşti şi Mioveni) , dintre care unul mortal – cel de ieri.  De la începutul anului, în judeţul nostru, 66 de  oameni au căzut victime ale accidentelor de muncă.  Trei dintre ei şi-au pierdut viaţa, iar 63 s-au ales cu incapacitate temporară de muncă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite