Îngheţată ca pe vremea bunicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Piteşti a apărut o mică afacere ca pe remea bunicilor: îngheţată vândută de pe tricicletă, în aromele clasice de acum câteva decenii.

Desigur că există şi arome ceva mai moderne, numai că preferatele clienţelor merg tot spre clasicele vanilie şi cacao.
Îngheţata Costelino se vinde prin locurile unde ies copiii la joacă şi oamenii mari la plimbare, prin locurile cu puţină răcoare, adică prin parcuri în special. Vânzătorii cu tricicleta vând în Parcul 1906, în Pădurea Trivale şi prin alte parcuri. Vin, în special, când copiiii ies la joacă la spaţiile special amenajate.


Îngheţată colorată
O cupă costă 1 leu şi îngheţata îi ademneneşte pe cei mici, dar în egală măsură şi pe cei mari, cu arome diversificate. „Avem vanilie, fistic, cireşe, căpşune, rom şi stafide, ciocolată şi tiramisu. Cel mai căutat sortiment este cel cu cacao”, spune Mariana, una dintre vânzătoare.


Triciclete adaptate
Frigidere cu îngheţată care menţin produsul rece sunt amplasate pe nişte triciclete colorate, acoperite cu prelată cu ciucuraşi, ca pe vremea bunicilor. Când le vezi, parcă începi să simţi puţin din atmosfera din  piesele lui Caragiale. Cel mai bine, produsul se vinde în week-end sau în după-amiezele mai călduroase, când oamenii ies la plimbare prin centrul oraşului însoţiţi de copiii. „Şi adulţii iubesc această îngheţată, la fel de mult ca şi copiii. Desigur că preferă tot pe cea cu cacao.”, spune Mariana, vânzătoarea. „E prima dată când îmi iau îngheţată de aici şi cred că e bun”, spune Gabriela Efgheni, de 10 ani, venityă la joacă în parcul 1906. „Eu îmi iau a doua cupă acum, mi-am luat şi mai devreme şi acum m-a lăsat mami să.mi mai iau una”, spune Ionuţ Ştefan, venit să se „realimenteze” cu îngheţată de pe tricicletă.  

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite