Înfiorător: A tăiat pâinea cu acelaşi cuţit cu care şi-a înjunghiat fratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din frate, un argeşean s-a transformat în criminal cu sânge rece. Înfiorătoarea faptă a avut loc aseară în comuna Nucşoara. Gelozia dusă la extreme şi înecată în alcool l-au împins pe un bărbat să-şi omoare fratele crezând că acesta are o relaţie cu nevasta sa.

Argeşul este zguduit de crime. După se sâmbătă un recidivist a violat şi omorât o bătrână de 61 de ani care avea probleme psihice, în comuna Stâlpeni, aseară un bărbat din Nucşoara şi-a omorât cu sânge rece propriul frate.


O crimă care le-a dat fiori până şi anchetatorilor i-a îngrozit pe sătenii din comuna Nucşoara. În casa familiei Filip locuiau, până de curând, tatăl, doi fii şi concubina unuia dintre aceştia, împreună cu cei doi copiii. Aceştia erau cunoscuţi ca o familie de oameni muncitori. Certurile au început între fraţi în urmă cu o săptămână, după ce femeia l-a părăsit pe Constantin Filip, luând cu ea şi copiii, cel mai mic de doar cinci luni, pe care se pregăteau să-l boteze.


Bărbatul a început să-şi înece amarul în paharul de băutură, alcoolul devenindu-i cel mai bun prieten. Aşa a încolţit în mintea lui gândul că femeia l-ar fi părăsit pentru fratele mai mare. În zadar au încercat rudele să-l convingă că totul este în imaginaţia lui, omul n-a vrut să asculte şi aseară, când fratele său mai mare, Ion, a venit de la muncă, s-au luat la ceartă. De aici până la crimă a fost doar un pas.


“Bea mai mereu, o bătea şi o ameninţa pe femeie că o omoară, că îi omoară şi pe copii şi apoi se omoară şi el. A stat în comă beat de gelozie că i-a fugit nevasta şi s-a răzbunat pe fratiso şi l-a omorât”, spune aseară unul dintre vecinii familiei Filip, Iosif Matei.


Tatăl bărbaţilor era în casă când a avut loc crima
Constantin Filip a pus mâna pe un cuţit şi l-a înfipt în abdomentul fratelui său până la mâner. Rana adâncă i-a fost fatală victimei, care în scurt timp a decedat. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a tăiat apoi cu arma crimei câteva felii de pâine pe care le-a mâncat şi a pus cuţitul la loc în suport. În tot acest timp, în cealaltă cameră tatăl celor doi băieţi zăcea bolnav în bat, suferind de artită.Omul n-a bănuit nicio clipă că fiii lui au ajuns la crimă. Oamenii legii l-au găsit pe criminal uitându-se la televizor, chiar lângă cadavrul fratelui său.


“Înainte să-l ia poliţia l-am întrebat ce ai făcut mă? Şi mi-a povestit că a servit din pâine cu cuţitul cu care l-a înjunghiat şi l-a băgat dupaia în suport. Când a venit poliţia şi a dat de el se uita la televizor, lângă fratiso mort. Când s-a trezit din beţie a zis că el nu l-a omorât, că taicăso. Dar taicăso e om bătrân, are artrită, era bolnav în casă”, povesteşte Cornel Berevoianu, primarul comunei Nucşoara, şocat şi el de cele întâmplate.


„La un momentdat a luat un cuţit şi i-a aplicat o lovitură în abdomen, cu o lamă de 20 de centimetri. Decesul a survenit în urma hemoragiei masive“, a confirmat şi  procurorul Ion Anghelescu.


I-a povestit vecinei că şi-a omorât fratele
După ce şi-a omorât fratele, criminalul a sunat-o pe o vecină şi i-a povestit fapta. “I-am zis ce faci Costi? Sunt supărat. Mă duc la dracu să mă ia, cred că mă duc la puşcărie. Vino şi tu să vezi că Iulică e mort în casă. Pai ce s-a intamplat? L-am omorât şi gata, ce mai vrei?M-am dus şi într-adevăr era mort”, povesteşte speriată femeia.


Uimirea vecinilor este cu atât mai mare cu cât criminalul fusese cioban şi nu a tăiat niciodată un animal, fiind o fire miloasă. Fratele mort lucra de 20 de ani ca drujbist la ocolul silvic şi era singurul care întreţinea întreaga familie.


Criminalul a fost reţinut de poliţişti, iar astăzi judecătorii Tribunalului Argeş vor stabili dacă va rămâne după gratii următoarele 29 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, Constantin Filip riscă până la 25 de ani de închisoare, fiind acuzat de omor calificat.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite