Închirierea locurilor de parcare de la bloc a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împlementarea proiectului, promisă inițial pentru toamna acestui an e departe de a se materializa.. Schimbarea de plan vine după ce au început să apară semnale că proiectul i-ar putea încăiera între ei, pe veciniide bloc.

La începutul acestui an, autoritățile locale anunțau pentru toamna lui 2011 trecerea la închirierea locurilor de parcare de la scara blocurilor, un proiect care, în teorie sună bine dar care, în practică, ar putea ieși cu scântei. Autorităţile locale au tot analizat modelele care funcţionează la Constanţa, Craiova, Braşov şi Bucureşti și au postat pe site-ul Primăriei Regulamentul de închiriere care prevede o taxă de 120 de lei/ an, în Zona A (Cartiee Central) și o alta, de 100 de lei/an pentru zona B ( Negru Vodă, Calea București, Calea Câmpulung, Prundu, Tudor Vladimirescu, Trivale, Găvana, Craiovei, Mărașești, Banat, Traian și Războieni). O sumă modică pentru ”liniștea ” șoferilor care, teoretic, după implementarea prioectului, n-ar mai fi nevoiți să vâneze locul de parcare din fața blocului. În plus, potrivit regulamentului, mașinile de mare tonaj, camionetele și chiar autoturismele de serviciu, nu vor mai putea parca la scara blocului, șoferii urmând a fi obligați să le lase în locurile special amenajate: Zona Bowling și parcarea de lângă stadion.

Nu acum!

Numai că unii piteșteni și-au dat repede seama că riscă, chiar și cu aceste prevederi, să rămână pe dinafară.Nici primăria nu mai dă zor cu închirierea. “Deocamdată nu putem să închiriem locurile de parcare pentru că nu sunt suficiente. Continuăm să realizăm parcări și vom vedea când vom putea să începem să le și închiriem.”, spune Tudor Pendiuc, primarul Muncipiului Pitești.
“În Pitești există 41.000 de locuri de parcare și 61.000 de mașini, (inclusiv cele în leasing. Am luat în calcul doar autoturismele, nu și remorcile, motocicletele, autoutilitarele, etc.”, explică șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Piteşti, Constantin Zichil.
Reprezentanții Primăriei Pitești cred că vor fi probleme şi cu mentalitatea piteştenilor care țin moţiş să-şi lase maşina numai la scara blocului sau la intrarea în instituţia în care au treabă. “Dovadă parcarea supraterană din spatele bisericii Mavrodolu care nu e ocupată decât în proporţie de 60%.”, explică primarul.


Cel mai optimist nou termen avansat de autorități, pentru implenmentarea  proiectului depășește un an, fiind invocată și lipsa de personal pentru efectuarea măsurătorilor și marcajelor.

 “Mai întâi trebuie asigurate suficiente locuri de parcare. Sunt zone în care numărul mașinilor e cu mult mai mare decât numărul locurilor de parcare. Noi am venit cu niște soluții de genul amenajării unor parcări în acele locuri de colectare a gunoiului care stau nefolosite sau în alte spații care se pretează pentru asta.”, declară Constantin Chiriță secretarul general al Federației Asociațiilor de Proprietari și Locatari Argeș.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite