Închirierea locurilor de parcare de la bloc se va face cu întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închirierea locurilor de parcare, inițiativa care părea să fie soluția la problemele care-i încarieră pe vecini, va fi pusă în practică, cel mai devreme, în septembrie – octombrie.  Pentru că, la o simplă analiză, numărul locurilor de parcare nu “bate” cu cel al solicitărilor iar pentru „musafiri” n-au fost, încă, prevăzute locuri , regulamentul va mai suferi transformări. Regulamentul  de atribuire a spaț

Î
După ce a postat pe site-ul propriu regulamentul de organizare, exploatare și  atribuire a locurilor de parcare (pe modelul celui care funcționează la  Brașov), Primăria s-a trezit cu tot felul de propuneri care se bat cap în cap și care, în loc să simplifice lucrurile, par să le îngreuneze.

 „O soluție care să cuprindă toate sugestiile piteștenilor este foarte greu de găsit. Vom începe cu identificarea numărului de locuri și numerotarea lor pentru fiecare asociaţie. Vom stabili, apoi, cine organizează licitaţiile și în ce condiții. De exemplu, dacă vom constata că numărul de locuri este egal cu cel al apartamentelor, nu va fi organizată licitaţie, ci vom pune un tarif rezonabil.  spune Iosiv Cerbureanu , secretarul general al Primăriei Pitești care precizează că regulamentul va putea fi finalizat doar după inventarierea locurilor de parcare disponibile,  dar nu mai devreme de 5-6 luni.  Dar cum după toamnă vine...iarna, cel mai probabil se va trece la fapte abia de anul viitor.

  Dubele și rulotele n-au ce căuta în parcarea de la bloc

Potrivit  regulamentului postat pe site-ul primăriei, în parcările de reședință se vor atribui locuri numai proprietarilor sau deținătorilor de autovehicule cu masa de pâna la 3,5t . Nu vor fi admise autoutilitare de transport marfă și persoane, dubele  sau rulotele.

Tarifele vor varia de la o zonă la alta


  În situația în care  numărul de solicitări este egal cu cel al locurilor de parcare, pentru închiriere, municipalitatea  propune un tariff de 120 lei/an în zona A (Cartier Central) și de 100 lei/an în Zona B (Cartierele  Negru Voda, Calea Bucuresti, Calea Câmpulung,Prundu, Tudor Vladimirescu, Trivale,  Găvana, Craiovei,Mărașesti, Banat, Traian și Razboieni)

„Nimeni nu vrea să se îmbogăţească. Sperăm doar să disciplinăm chestiunea parcărilor rezidenţiale“,  a declarat  Iosiv Cerbureanu.

Pensionarii posesori de autovehicule, cu o pensie medie (sot + sotie) sub salariul minim pe economie, beneficiază de o reducere de 50% a tarifului.  Persoanele cu handicap, veteranii de razboi, deportații politic și deținuții politic vor beneficia de gratuitate la închirierea locurilor de parcare

 Toate aceste aspecte nu rămân, însă, bătute în cuie. În funcție de propunerile pe care piteștenii le vor face pe parcurs, condițiile de închiriere a locurilor de parcare se vor mai modifica.

Rămân de lămurit  o serie de alte aspecte  printre care și cel legat de ….musafiri, fiecare bloc urmând să aibă un număr de locuri destinate  mașinilor   celor care vin în vizită, în blocul respectiv.  Mi e nevoie de locuri pentru Pompieri, Salvare și lista poate continua.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite