Piteşti: Încep debranşările individuale forţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Încep debranşările individuale forţate
Piteşti: Încep debranşările individuale forţate

Autorităţile locale invită asociaţiile de locatari şi proprietari să solicite  Serviciului Public de Termoficare trecerea la facturarea individuală a  consumatorilor.  Noul tip de contract  va permite debranşarea individuală a rău platnicilor.

 O lună de zile. Atât va avea la dispoziţie fiecare proprietar din momentul emiterii până la achitarea facturii individuale către Serviciul  Public de Termoficare. ,,Prin trecerea la noul sistem, legea ne dă voie să procedăm la debranşarea individuală a apartamentelor. Îi sfătuiesc  pe  administratorii asociaţiilor care au datorii, să facă demersurile pentru trecerea la acest sistem de facturare. Numai aşa, cei care îşi achită facturile nu vor mai avea de suferit de pe urma rău-platnicilor, aşa cum s-a întîmplat până acum prin debranşarea întregii asociaţii care a acumullat datorii” 


Factura se va calcula la fel
Fiecare proprietar de apartament va putea încheia direct cu Serviciul Public de Termoficare,  un contract de furnizare a agentului termic. Calculul facturii la întreţinere se va face ca şi până acum, de către administrator, însă  proprietarul  apartamentului va achita contravaloarea direct  Serviciului Public de Termoficare. În cinci zile de la expirarea termenului de plată, se va trece la sigilarea caloriferului şi a conductei  de apă caldă.
 „Nu ştiu de ce le-a luat atât să treacă la facturarea individuală. E absurd ca eu, care plătesc, să rămân fără căldură la iarnă  doar pentru că am avut ghinionul să am nişte vecini care nu pot sau nu vor să-şi achite întreţinerea.” , spune Marilena Eftimie, 41 de ani, din cartierul  Găvana.
"Nu mai acceptăm să punem în pericol alimentarea  cu apă caldă şi încălzirea oraşului din cauza celor care nu-şi achită facturile.  Dacă nu plătesc vom fi puşi în situaţia de a nu avea cu ce să achităm gazele  şi riscăm să rămânem fără materie primă pentru producerea energiei termice”, explică primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc
Conform legii privind serviciul public de alimentare cu energie termică, proprietarii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au obligaţia să permită accesul operatorului care are şi calitatea de furnizor la instalaţiile de utilizare a energiei termice aflate în folosinţa sau pe proprietatea sa, pentru verificarea funcţionării şi integrităţii acestora ori pentru debranşarea sau deconectarea instalaţiilor în caz de neplată sau de avarie.

Intrare cu forţa, după caz
Legea nr.230/2007 privind înfiintarea, organizarea si funcţionarea asociaţiilor de proprietari prevede: "Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său a unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz".

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite