Incendiu la cumpăna dintre ani din cauza petardelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonierul major Bogdan Ana şi plutonierul major Ionel Popa preiau apelurile prin 112
Plutonierul major Bogdan Ana şi plutonierul major Ionel Popa preiau apelurile prin 112

O noaptea du-te vino a fost la cumpăna dintre ani pentru pompieri!  În primele şase ore din noul an s-au înregistrat şapte apeluri.

La doar câteva minute după ce 2009 era de domeniul trecutului, iar 2010 îşi intra în drepturi, telefonul de urgenţă 112 a început să zbârnâie continuu. Pompierii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au petrecut Revelionul cu căştile pe urechi. Pentru a asigura protecţia oamenilor au fost mobilizate două echipe pentru SMURD şi autospecială. Erau pregătiţi să intervină atât să stingă incendii cât şi să adune petrecăreţii care au întrecut măsura paharelor cu vin, ceea ce s-a şi întâmplat! De asemenea, doi plutonieri nu s-au mişcat de lângă telefoane pentru a prelua cu viteza luminii fiecare urgenţă semnalată.
Incendiu de la o pocnitoare
Militarii s-au luptat cu flăcările imediat la intrarea în noul an. La doar câteva minute trecute de ora 00.00, mai exact la 00.13, la 112 s-a anunţat un incendiu în oraşul Ştefăneşti, la familia Moise. Oamenii petreceau Revelionul în familie, cu nepoţii, copiii şi fraţii. Scăpat din priviri pentru câteva secunde, unul dintre nepoţii soţilor Moise, în vârstă de şapte ani, a aprins o pocnitoare pe care a aruncat-o la voia întâmplării şi a căzut exact în fânar. În doar câteva minute fânul depozitat s-a aprins şi încăperea a fost cuprinsă de flăcări. În loc să petreacă şi să închine un pahar, familia Moise a asistat cum pompierii stropeau cu apă pentru a lichida incendiul.
După chef a adormit pe trotuar
Nici nu s-au întors bine de la intervenţie, că au fost solicitaţi din nou. În jurul orei 01.37, pompierii au fost chemaţi în cartierul Trivale să declocheze uşa apartamentului familiei Matei. Soţii au plecat înainte de miezul nopţii în vizită la prieteni. Au uitat cheia în casă şi  tras după ei uşa care s-a închis automat. După chef s-au întors acasă dar nu au avut pe unde intra. Pompierii au urcat pe scara rulantă şi au intrat în casă pe fereastră, reuşind să deschidă uşa. O oră mai târziu echipajul SMURD a fost solicitat la un accident rutier petrecut în comuna Boteni. Un bărbat a pierdut controlul volanului şi s-a rănit uşor după ce maşina pe care o conducea s-a oprit într-un cap de pod. În jurul orei 05.20, o persoană a anunţat că un bărbat este căzut pe trotuar. Era vorba de Cristian Cârstea, în vârstă de 35 de ani, din cartierul Craiovei care băuse alcool peste măsură. Bărbatul nu s-a mi putut ţine pe picioare. Cristian s-a trezit din mahmureală pe patul de spital, după care a plecat spre casă. Alte trei apeluri s-au înregistrat cu accidente uşoare, fiind vorba de patru răniţi care nu au necesitat internare.
Zilele de 1 şi 2 ianuarie au fost ceva mai liniştite pentru pompierii argeşeni. S-au înregistrat în jur de 10 apeluri fie vorba de accidente uşoare, fie vorba de persoane hipertensive ce au necesitat să fie transportate la Spitalul Judeţean din Piteşti.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite