UPDATE Incendiul din Făgăraș nu a fost lichidat. 15 pompieri și 5 pădurari se luptă cu focul. VEZI FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a reizbucnit (arhivă)
Incendiul a reizbucnit (arhivă)

Un incendiu a izbucnit, duminică seara, în pajiștile alpine din masivul Făgăraș. În câteva ore au ars două hectare de vegetație uscată. Pompierii au pornit luni dimineață pentru a stinge flăcările care s-au reaprins, iar marți dimineață alte forțe au intervenit.

UPDATE, marți, ora 10.20 Focul nu a fost stins

Un incendiu mistuie încă de duminică seara vegetația din masivul Făgăraş, între Vârful Scara şi Vârful Boia. Pentru monitorizarea, supravegherea zonei şi desfăşurarea activităţilor specifice cu materiale de primă intervenţie, au rămas în continuare cei 15 subofiţeri şi 5 lucrători ai Ocolului Silvic Şuici. Forțele de intervenție încearcă să oprească flăcările să se extindă.

Vedere dinspre Șaua Puha
Incendiu de vegetație în Făgăraș

Vederi dinspre Șaua Puha - foto: ISU Argeș

Duminică seara, prin apelul unic de urgenţă 112, a fost anunţat un incendiu de vegetaţie în masivul Făgăraş, între Vârful Scara şi Vârful Boia.

Vedere de pe Vârful Șerbota


Vedere de pe Vârful Șerbota
- foto: ISU Argeș

La ora 18.30, pompierii au luat legătura cu viceprimarul comunei Sălătrucu, care i-a anunțat că a fost prezent în zonă și că au ars două hectare de vegetaţie uscată în pajiştile alpine, observându-se uşoare urme de fumegaţie.

ISU Argeș a ţinut legătura permanent cu Direcţia Silvică Argeş, pentru a monitoriza situaţia împreună cu Ocolul Silvic Şuici şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sălătrucu.

În aceeași zi, dar trei ore mai târziu, a fost anunțat la 112 că incendiul se manifestă cu flacără, în focare distincte, în zona golului alpin.

Din ordinul inspectorului şef, luni dimineața, s-au deplasat în zonă 16 subofiţeri cu un ACI, sub comanda locţiitorului Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş, pentru monitorizare, supraveghere  zonă şi desfăşurarea activităţilor specifice. Aceştia sunt îndrumaţi de un lucrător al Ocolului Silvic Şuici.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite