UPDATE Pagubele incendiului de la Spitalul de Psihiatrie din Vedea sunt de 22.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a izbucnit la bucătăria spitalului (foto spitalpsihsfmaria.ro)
Incendiul a izbucnit la bucătăria spitalului (foto spitalpsihsfmaria.ro)

Panică marți seară la Spitalul de Psihiatrie din comuna Vedea, județul Argeș. Un incendiu a cuprins clădirea care găzduiește persoanele cu probleme psihice și personalul care le are în îngrijire, 137 de persoane fiind evacuate de pompieri din imobil.

UPDATE, 23 februarie, ora 9.00:  Pagube de 22.000 de lei


Pagubele produse de incendiul izbucnit la Spitalul "Sfânta Maria" din Vedea se ridică la 22.000 de lei, conform reprezentanţilor autorităţilor.

Afectate de foc au fost: două frigidere, două mese cu blat de inox, o uşă de termopan, trei ferestre de termopan, un raft metalic, obiecte sanitare,  corpuri de iluminat, veselă, gresie şi faianţă şi zugrăveli pe o suprafaţă de 240 mp.

Din fericire, nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti, toţi pacienţii, împreună cu cadrele medicale, care au fost transportaţi la spital fiind în stare bună.

21 februarie

UPDATE ora 21.45: 11 persoane s-au intoxicat cu fum

La faţa locului s-au deplasat 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autosanitare SMURD şi 7 ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Incendiul a avut loc într-o încăpere de lângă sala de mese. Din cauza fumului dens care a pătruns în întreg spitalul, autoritățile au fost nevoite să evacueze cele 137 de persoane care se aflau în spital. Dintre acestea, 8 pacienți și 3 membri ai personalului medical au fost intexicate cu fum și transportate la Spitalul Județean Argeș. Celelalte persoane evacuate au fost transportate la Spitalul nr. 2  din Vedea, amplasat la 600 m distanţă.

“Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este de natură electrică, fiind afectate elementele combustibile a două frigidere, o uşă de  termopan, trei ferestre de termopan şi zugrăveala.Pagubele incendiului au fost limitate datorită intervenţiei prompte a echipajelor de pompieri, Garda de Intervenţie nr. 2 din Vedea fiind situată la o distanţă foarte mică de spital”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

La intervenţie au participat 29 de subofiţeri şi 2 ofiţeri din cadrul ISU, 17 cadre medicale, sub coordonarea directorului adjunct al Serviciului de Ambulanță Argeș, 4 jandarmi și patru polițiști.

18.30 137 de persoane evacuate

Pompierii au intervenit la scurt timp după ce a fost anunțat incendiul, la spitalul de psihiatrie fiind trimise trei autospeciale aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Se pare că flăcările au izbucnit în bucătăria spitalului, cuprinzând în scurt timp și alte secții ale clădirii. Pompierii au evacuat 137 de persoane din imobilul aflat în flăcări, 10 dintre acestea fiind intoxicate cu fum. Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale suplimentare, fiind în stare gravă după ce au inhalat fumul dens.

Intervenția pompierilor este în curs de desfășurare. Vom reveni cu amănunte!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite