Incendiu la Muzeul Golești. Flăcările au distrus acoperişul unei anexe a Secţiei de Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost lichidat după două ore
Incendiul a fost lichidat după două ore

Flăcările au cuprins aseară acoperișul unei anexe a secției de Istorie a Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță și au reuşit să stingă incendiu după două ore de luptă cu focul.

Incendiul a pornit de la un foc lăsat nesupravegheat în curtea muzeului. Cel care a observat flăcările a fost un localnic, bărbatul sunând imediat la 112.

“Femeia de serviciu a făcut curăţenie, a strâns paiele şi frunzele şi a făcut un foc. Focul s-a urcat pe un pom uscat şi a ajuns la acoperiş”, a spus bărbatul care a anunţat autorităţile.

Aproximativ 30 de pompieri s-au luptat să stingă flăcările care ameninţau să se extindă şi la celelalte clădiri, în timp ce angajaţii muzeului scoteau obiectele aflate în interiorul clădirii.

“Intervenția pompierilor este foarte dificilă având în vedere materialul combustibil din care este făcut acoperișul, respectiv șiță și lemn, iar incendiul s-a propagat foarte repede”, a declarat lt. Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Incendiu Muzeul Goleşti

Click pe poze pentru galerie foto de la incendiu!

Aici era organizată o expoziţie foto-documentară şi erau depozitate obiecte de mobilier şi vase de ceramică. Clădirea nu era deschisă însă publicului, fiind în curs de reamenajare.

“Aici era o secţie, o expoziţie de istorie. Momentan aceasta era în reorganizare, închisă pentru public. Nu se vizita pentru că încercam să o modernizăm. Tocmai din acest motiv nu putem spune că sunt pagube pentru că nu erau acolo nişte piese de valoare deosebită. Pagubele sunt practice valoarea acoperişului în sine”, adeclarat Iustin Dejanu, directorul adjunct al Muzeului.

În urma incendiului au ars aproximativ 400 mp de acoperiş şi au fost degradate obiecte de mobilier vechi şi vase de ceramică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite