Incendii devastatoare în Făgăraș. Se intervine cu elicopterul pentru stingerea focului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopterul intervine pentru stingerea flăcărilor scăpate de sub control - foto: ISU Argeș
Elicopterul intervine pentru stingerea flăcărilor scăpate de sub control - foto: ISU Argeș

Circa 200 de forțe de intervenție se luptă cu flăcările izbucnite la începutul săptămânii pe Vârful Netotu și Vârful Roșu, iar pentru protecția acestora în zonă se află și o ambulanță SMURD.

Nici până la această oră, incendiile izbucnite la începutul săptămânii în Făgăraș nu au fost lichidate.

Pompierii se luptă cu focul

Aproximativ 80 de persoane (pompieri militari şi lucrători ai Ocoalelor Silvice) lucrează în continuare pentru lichidarea incendiului izbucnit în zona golului alpin de pe Valea Brătila, Vârful Netotu cu mijloace de primă intervenţie: lopeţi, bătătoare, bidoane cu apă, vermorele. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 70 de hectare. Arde vegetaţie uscată, jnepeniş şi s-a propagat la pădurea de conifere. Intervenţia este îngreunată din cauza zonelor greu accesibile.

În zona Vârful Roşu – Muntele Groapa intervin aproximativ 100 de persoane pentru stingerea incendiului care se manifestă pe aproximativ 200 de hectare. Se acţionează cu un releu format din 6 motopompe, vermorele, bătătoare, lopeţi şi bidoane cu apă.

Pentru protecţia personalului şi acordarea ajutorului medical calificat, o ambulanţă SMURD asigură intervenţia în zonă.

Au fost detaşaţi  în zonă  şi 41 de militari profesionişti de la UM 02405 şi UM 01643  pentru transportul materialelor şi sprijin logistic.  

Joi, a fost solicitat sprijinul unui elicopter  al MAI, care a executat iniţial o misiune de recunoaştere în zona afectată de incendiu, după care a intervenit pentru stingere cu saci cu pulbere. Conform ISU Argeș, în cursul zilei de azi se vor executa alte misiuni de stingere cu ajutorul elicopterului.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite