În tabăra de sănătate te detoxifiezi şi scapi de kilogramele în plus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabăra durează 7 zile şi  este idelă pentru doamnele, domişoarele şi, de ce nu, pentru domnii care vor să scape de  surplusul de kilograme. În plus, la finalul ei, participanţii vor pleca acasă cu un organism ca nou şi cu reţeta perfectă pentru o viaţă echilibrată.

Asociaţia pentru Educaţie, Sănătate şi Familie (ASEF) organizează în perioada 13-20 iunie, la  Călimăneşti-Căciulata, o tabără de sănătate la care cei interesaţi se pot înscrie  începând chiar de mâine. Acţiunea se adresează, deopotrivă,  femeilor şi bărbaţilor şi îşi propune să-i înveţe pe toţi ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă, ce înseamnă să fii cool...în nutriţie şi ce presupune adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Participanţii vor fi mai întâi cazaţi la un hotel rezervat numai pentru ei şi vor urma o cură de  detoxifiere de 7 zile care presupune, întâi de toate, urmarea   un regim alimentar, nu vegetarian, ci vegan, în care carnea, ouăle laptele şi produse lactate   n-au ce căuta.

“ La micul dejun care de fapt este  <<Marele dejun>> , le propunem  fructe, cereale integrale, pate vegetal,  măsline şi  budincă  de mei, de fulgi de ovăz sau  de musli, cu sos de fructe. La prânz se poate servi  o salată verde sau una de roşii sau varză cu rădăcinoase,  o mâncare scăzută pe bază de  rez, cartofi sau paste integrale ori sărmăluţe de soia cu ciuperci sau  ciorbă de burtă…de ciuperci. Urmează partea proteică care costă în într-un drob de ciuperci, de nucă sau de linte, chiftele vegetale cu sos sau şniţele de soia cu tofu, totul  la cuptor, nimic prăjit.”, explică  Nicoleta  Cârstea, asistent medical, unul dintre iniţiatorii taberei.
 Din meniu nu lipseşte nici desertul care este unul hipocaloric: plăcinte  şi prăjituri pe bază de cereale integrale şi fructe.
 Principiul este : ,, Mănânci ce vrei, până la ora 3!”  Evident, nu chiar tot ce vrei, însă ai de ales dintr-o varietate de prearate iar organizatorii îi asigură pe participanţi că nu se vor înfometa.

 Supa... seara


  Seara, meniul este şi mai uşor: ”Vom servi supa care trebuia să fie felul I  la prânz, o salată de ceapă sau pur şi simplu o ceapă mare sau saltă de fructe cu chifle întegrale. Sau se poate opta pentru o mămăliguţă cu tocăniţă de ciuperci  şi omletă de tofu.”, explică Nicoleta Cârstea.

 Clase de gătit


Organizatorii recomandă continuarea regimului început aici, şi acasă. Şi pentru ca doamnele să nu aibă, în bucătăria proprie, probleme cu preparare mâncărurilor vegane, vor lua lecţii de preparate a acestora chiar în timpul taberei,  în cadrul claselor de gătit.

 Masaj, saună, kinetoterapie şi consiliere familială

Tabăra nu se rezumă la  regimul alimentar. Doamenele, domnişoarele şi domnii vor beneficia de  masaj profesionist de relaxare şi medicinal, saună şi kinetoterapie. În plus, cuplurile care au probleme dar şi cele care doar  vor să-şi consolideze relaţia, pot beneficia în cele  7 zile, şi de consiliere familială.  Un psiholog le va sta la dispoziţie cu sfaturi şi va răspunde tuturor întrebărilor legate de viaţa de cuplu.
 Pentru cele 7 zile de tabără, participanţii vor trebui să scoată din buzunar 8-9000 de lei. Copiii sub trei ani, pot veni gratis, împreună cu părinţii, iar pentru copiii mai mari se va plăti doar masa,  concepută pe aceleaşi principii.  Înscrierea se face la Asociaţia pentru Educaţie, Sănătate şi Familie (ASEF), relaţii la telefon: 0726695907.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite