În Piteşti, Moş Crăciun circulă cu autobuzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moş Crăciun îi duce cu autobuzul pe cei mici în "Orăşelul Copiilor"
Moş Crăciun îi duce cu autobuzul pe cei mici în "Orăşelul Copiilor"

Sute de copii vin zilnic în „Orăşelul Copiilor” cu o cursă specială gratuită, condusă de Moş Crăciun.

Moş Crăciun se plimbă prin Piteşti cu un mijloc de transport mai puţin obişnuit. Nu are nevoie de sanie şi nici de reni, ci de motorină care să pună în mişcare caii putere.

Autobuzul lui Moş Crăciun este cadoul pe care municipalitatea l-a oferit tuturor piteştenilor care vor să viziteze „Orăşelul Copiilor”, amplasat în Ştrandul de pe malul răului Argeş. „ Ne-am gândit să le dăm o mână de ajutor părinţilor şi bunicilor care vin cu cei mici în Orăşelul Copiilor şi nu au cu se să se deplaseze. Transportul cu autozubul lui Moş Crăciun va funcţiona pe perioada sărbătorilor. Mai exact până pe 4 ianuarie anul viitor”, precizează primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc. 
   
Sania cu volan costă 80.000 de euro


Cursa specială este gratuită, iar „sania” cu volan şofată de Moş Crăciun străbate din jumătate în jumătate de oră centrul oraşului. Asta se întâmplă în fiecare zi, în intervalul orar 11.00-22.00. Îi agaţă din staţiile pentru transportul în comun pe copiii cuminţi care vor să pătrundă pentru câteva ore în lumea magică din „Orăşelul Copiilor”.

Autobuzul moşului cu barbă albă şi lungă costă 80.000 de euro şi reprezintă ultima achiziţie a Publitransului, firma care asigură transportul public local. Şoferul îmbrăcat în Moş Crăciun este acelaşi în fiecare zi. Îl cheamă Marian Cârstea şi este şofer de autobuz de 25 de ani. Chiar dacă traseul pe care îl repetă de zeci de ori pe zi este anevoios la orele de vârf, nu oboseşte deloc şi spune că se simte plin de viaţă în hainele lui Moş Crăciun.

„Mă simt plin de energie. Nu mă plâng că fac pe Moş Crăciun la volan zi de zi. O dată pe an sunt sărbătorile de iarnă. Se merită”, spune şoferul îmbrăcat în roşu. Sania automatizată care opreşte în staţiile     „Casa Cărţii”, „Teatrul Al. Davila”, „Maternităţii” şi „Ştrand”, este plină cu călători la orice oră din zi. „ În prima parte a zilei, de obicei vin în <orăşel> cei mici. După-amiaza e rândul tinerilor să călătorească cu <Rudolf> al meu”, spune Marian Cârstea.

Şoferii îi fac loc „moşului” în trafic


Fie că sunt prichindei, fie că sunt adolescenţi, părinţi, sau bunici, toţi pasagerii cursei speciale au aceeaşi întrebare când urcă în autobuz: „ Ce cadouri ne dai, Moşule!”. De departe cel mai fidel client al „moşului” Marian Cârstea este fetiţa sa, Maria, care are 11 ani. „O plimb cu autobuzul de 3-4 ori pe zi. Creşte inima în mine când o văd cum mă aşteaptă în staţia de la Casa Cărţii. Îmi zâmbeşte, îmi face cu mâna, apoi mă întreabă: <mă iei şi pe mine cu tine, Moşule!”, povesteşte şoferul lui Moş Crăciun.

Şi şoferii îi zâmbesc şi chiar îi fac loc în trafic. „Când mă văd la volan, şoferii se uită miraţi la mine, apoi zâmbesc. Nu am probleme nici când traficul este aglomerat, pentru că toţi îmi acordă prioritate. Doar conduc autobuzul lui Moş Crăciun, nu?”, conchide Marian Cârstea.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite