Imnul românilor asupriţi, scris de un piteştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Roman este şi autorul tentativei  de modificare a Imnului Naţional al României. În urmă cu  câteva zile, pensionarul a scris, în versuri, un protest împotriva măsurilor luate de guvernul Boc, pe care-l va înmâna sindicaliştilor argeşeni care vor manifesta, miercuri, la Bucureşti.

  Este pasionat de...imnuri. La cei 66 de ani pe care-i are, Marian Roman consideră că are ceva de spus vizavi de ceea ce se-ntâmplă în ţara asta. Pensionarul care se declară autorul versurilor  Imnului Piteştiului este şi iniţiatorul unei propunei de schimbare a textului Imnului naţional al României cu o variantă adaptată vremurilor noastre. După anunţatele măsuri ale Guvernului Boc, piteştenul s-a revoltat şi şi-a  pus pe hârtie  năduful, într-un  protest vehement împotriva măsurilor privind micşorarea salariile bugetarilor cu 25 % şi a pensiilor, cu 15 %.  Şi, cum putea să scrie acest protest, altfel  decât în versuri?!

        Deşteaptă-te ROMÂNE, că mergi acum la moarte,
        Cu pensii şi salarii, de guvernanţi tăiate.
        Acum ori niciodată, întoarce această soartă,
        Să nu  mai fim „supuşi” la altă „MARE POARTĂ”

        Acum ori niciodată, să vadă lumea-ntreagă,
        Că ROMÂNIA NOASTRĂ,  mai poate ca să „meargă”.
        Şi de va fi nevoie, o luăm de la-nceput,
        Să se-mplinească visul, pe care l-am pierdut.

        Priviţi strămoşii noştri, pe-ai voştri strănepoţi,
        Cum ţara o vândură, la nişte „prieteni” HOŢI.
        Ajuns-au iar românii, să strige LIBERTATE,
        Dar F.M.I.– ul frate, e-n lume, e departe !

        Jos DICTATURA este sloganul LIBERTĂŢII,
        Ce în trecut şi astăzi, e sabia dreptăţii.
        ROMÂNI, cu un mic cu mare, acum ori  niciodată,
        Să fim uniţi cu toţii, SCHIMBÂND această soartă !

“Am intitulat acestr cântec „Imnul  românilor  asupriţi” şi consider că exprimă voinţa majorităţii poporului român, adică cei plătiţi de la bugetul de stat, care acum în aceste momente dramatice, au nevoie de o susţinere morală. îmi exprim protestul printr-un cântec patriotic, scris în contextul acestor evenimente dramatice, care pot lua amploare, de la o zi la alta. Dumnezeu să ne ajute!”, spune Marian Roman.

 Imnul este însoţit de o serie de explicaţii. „Se face bis pe ultimele două versuri ale fiecărei strofe iar partea subliniată se repetă, totul urmând să fie cânt pe melodia Imnului Naşional al României „Deşteaptă-te române”.
 
Sindicaliştii argeşeni îl vor cânta, mâine, la Bucureşti


Pensionarul s-a adresat reprezentanţilor Confederaţiei Nationale a Sindicatelor Libere din România şi le-a propus  ca versurile sale să devină imnul sindicaliştilor care vor protesta, miercuri, la Bucureşti împotriva măsurilor Guvernului Boc.

 “Ni s-a părut o idee excelentă. Este un cântec mobilizator care va genera încredere în rândul  manifestanţilor. Pănă mâine dimineaţă vom avea în jur de 2000 de copii ale acestui imn,  copii pe care le vom împărţi tuturor sindicaliştilor argeşeni care vor pleca spre Bucutereşti.  Îl apreciez pe Marian Roman pentru aceste versuri!”, spune Nicolae Corban - lider sindical CNSLR Argeş.

 Mâne dimineaţă, în jur de 700 de sindicalişti membri ai CNSLR  sunt aşteptaţi în parcarea Alcadibo, pentru plecarea spre Bucureşti. Lor li se vor adăuga  sindicaliştii  BNS, Cartel Alfa, CDSR şi cei de la Dacia, în total în jur de 2000 de persoane, aşa cum estimează liderul CNSLR Argeş. Plecări vor fi şi din Câmpulung şi Curtea de Argeş.





   


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite