Sosia lui Iisus, vânzător la florărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florăria „Olga” din Piteşti a adus extravaganta idee de a-şi oferi produsele clienţilor, din mâna lui Iisus. Rolul Mântuitorului este jucat de către unul dintre colaboratorii Florăriilor Olga, cântăreţul Robert Chelmuş.

Totul a pornit de la credinţă şi de la perioada în care ne aflăm, respectiv dintre Învierea şi Înălţarea Mântuitorului.


Rolul lui Iisus, jucat de un cântreţ
Proprietarea Florăriilor „Olga”, împreună cu fiica ei, Doiniţa, au venit cu această idee inedită, pusă în practică chiar la „Simfonia lalelelor”. Se gândeau mai de mult cum ar putea să vină cu o idee care să stârnească interesul şi curiozitatea. Cu câteva luni în urmă, Olga Panaete se gândea că ar fi o idee bună ca toţi clienţii care intră în florărie să fie întâmpinaţi şi serviţi de către un înger, dar având în vedere perioada, s-au gândit că întruparea Mântuitorului ar fi binevenită. „Sunt o femeie foarte credincioasă, bunicul meu a fost preot şi m-am gândit că astfel le reamintesc oamenilor că trebuie să fie mai buni şi mai credincioşi”, spune Olga Panaete. Cel ales pentru a juca rolul lui Iisus este Robert Chelmuş, cântăreţ şi organizator de evenimente. „Ideea iniţială era ca eu să fiu costumat în alb, cu aripi de înger, dar ulterior ne-am gândit la perioadă şi am ales această variantă”, spune cântăreţul. „Nu am venit cu această idee pentru a face afaceri, ci pentru a face bine, pentru a-i îmbuna puţin pe oameni”, spune Olga.


Piteştenii, încântaţi să-l vadă pe Iisus
Oamenii sunt uimiţi de această apariţie neobişnuită într-o florărie, dar reacţia lor este una pozitivă. „Mi se pare foarte interesant. Nu m-am gândit vreodată la această modalitatea de prezentare, dar îmi place. Poate ne mai mintim şi noi să fim credincioşi”, spune Mariana Paraschivescu, de 55 de ani, din Piteşti. Tinerii sunt receptivi la noutatea ideii şi nu li se pare o blasfemie. „Este puţin şocant, dar impresia e una bună. Dacă am considera asta blasfemie, atunci la fel ar trebui să spunem şi de staului care a fost instalat în Piaţa Primăriei, unde Iisus era o păpuşă înfăşată, iar magii erau tot un fel de păpuşi. De ce să nu fie întruchipat şi de către un om!? Până la urmă e un rol, ca în film. Eu aşa văd lucrurile”, spune Ioana Dinică, de 29 de ani, din Piteşti.


Biserica are o poziţie destul de deschisă vis-a-vis de prezenţa lui „Iisus” de Piteşti. Reprezentanţii Arhiepiscopei preferă să nu comenteze. Contactat telefonic de reporterul „Adevărul de seară”, unul dintre reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, preotul Ovidiu Berbecaru, a declarat: „Fiecare are o credinţă a lui în Dumnezeu. Felul cum şi-o mainfestă ţine de el ca persoană. Atâta timp cât credinţa este curată, asta ar trebui să conteze!”



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite