Îi lasă fără apă rece ca să-şi plătească apa caldă şi căldura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Chiţoran este unul dintre prrimii locatari care s-au branşat individual la apă
Viorel Chiţoran este unul dintre prrimii locatari care s-au branşat individual la apă

S-au fript şi acum suflă şi-n iaurt.  Locatarii cu plăţile la zi au făcut front comun împotriva rău-platnicilor după ce au flat că, din cauza lor,vor tremura toată iarna. Pe cheltuială proprie îşi fac branşamente individuale la reţeaua de apă şi-i lasă de izbelişte pe restanţieri. Administratorul speră că, măcar de teamă să nu fie debranşati de la apa rece, rău-platnicii îşi vor achita întreţinerea.

În blocul D2 din Războieni (asociaţia Independenţei) locuiesc 319 familii, însă doar 214 au mai rămas racordate la sistemul centralizat de încălzire. Împropriu spus pentru că, din februarie- martie, caloriferele  acestora nu s-au mai încălzit şi nici apă caldă n-au mai văzut la robinete. Motivul : restanţele de 44.000 de lei acumulate de asociaţie în perioada în care a funcţionat Serviciul Public de Termoficare, plus alte  600.000 de lei neplătite fostei SC Termoficare 2000 s.a.

“Nu toţi sunt rău platnici. Este vorba de 43 de apartamente care au acumulat datorii imense la întreţinere. Ceilalţi şi-au plătit utilităţile, însă din cauza primilor, suferă toată lumea” , explică  Florea Lungu, preşedintele asociaţiei.

  La vestea că şi iarna aceasta vor dârdâi de frig în apartamente, loctarii bun- platnici sau gândit să-i  forţeze cumva pe vecinii lor să-şi  achite întreţinerea sau măcar să nu-i mai care în spate. 

1.100 de lei branşamentul individual

“Vom face branşamente individuale la apă rece, care se realizează mai uşor  decât cele la termoficare. Din cauza rau-platnicilor, riscăm să rămânem şi fără apă. Interes pentru branşare individuală au doar cei care-şi plătesc întreţinerea şi care, astfel vor fi puşi la adăpost. Să sperăm că ceilalţi care rămân pe asociaţie, când se vor vedea fără apă, îşi vor plăti întreţinerea care incude şi restanţele şi astfel vom primi şi căldură”, explică  Mariana  Soare, administratorul blocului.

 Lucrările sunt în curs de desfăşurare iar fiecare familie  trebuie să scoată din buzunar, în medie, câte 1100 lei. „M-am branşat separat de ceilalţi, tocmai ca să nu depind de ei. De ce să sufăr eu că nu  plătesc alţii. Am dat 2500 de lei,  ca să-mi tragă conducta pâna aici, dar imi recuperez mai mult de jumătate  de la ceilalti care se racordează ca şi mine.”, spune Viorel Chiţoranu, unul dintre locatarii care deja s-au branşat individual. Alte 45 de familii au făcut acelaşi lucru şi peste 100 sunt în aşteptare

I-au pus să semneze şi n-au făcut nimic


Reprezentanţii asociaţiei spun că de vină pentru faptul că oamenii nu vor avea căldură la iarnă este şi fostul Serviciu Public de Termoficare (SPTP). „Am stâns  de la oameni peste 100 de convenţii semnate iar Serviciul ei ne-a promis că se va trece la facturarea individuala a agentului termic, ceea ce nu s-a întâmplat. Dacă se ţinea de cuvănt, cei care au plătit nu mai aveau de pătimint de pe urma celorlaţi”, spune administratorul blocului.
 „Nu s-a trecut la facturarea individuală pentru că ei n-au avut semături  de la toate familiile ci doar de la o parte. În aceste condiţii nu puteam face nimic!”, explică explică  Sorin Apostoliceanu, şeful departamentului  Furnizare din cadrul   fostului  SPTP , actualmente SC Termo Calor  Confort s.a.





Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite