Vezi aici cum se circulă pe drumurile din Argeș!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrei să pleci la drum? Citește pe pitesti.adevarul.ro cum se circulă pe drumurile din județul Argeș înainte de a te aventura pe șoșea. Zăpada îngreunează traficul pe principalele artere din Pitești, iar unele drumuri naținale au fost închise din cauza viscolului.

UPDATE, sâmbătă, 09.30 Se circulă greu pe DN73C

La această oră, un singur drum naţional din Argeş are circulaţia îngreunată. Este vorba despre  DN 73C, în dreptul localităţii Curtea de Argeş ), din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Circulaţia este  restricţionată pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

UPDATE, vineri 3 februarie, ora 21.45

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, vineri seară circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi a viscolului, pe DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea.

Potrivit informaţiilor primite de la Secţia de Poliţie “Autostrăzi”, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, s-a luat măsura închiderii circulaţiei pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti.

Deasemenea, sunt impuse restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale, astfel: pe DN65 Piteşti – Slatina și pe DN73C Curtea de Argeş- Râmnicu Vâlcea nu au voie să circule autovehicule mai grele de 3,5 tone.

“Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.”, precizează reprezentanții centrului Infotrafic.

Joi, 2 februarie

Un camion a rămas în pană joi după-amiază, în jurul orei 15.00 pe drumul național 65 Pitești – Slatina, în localitatea Lăngești. Zăpada s-a așternut pe carosabil într-un strat de 1-2 centimetri, iar lucrătorii de la drumuri naționale se află la fața locului pentru a împrăștia material antiderapant. Circulația se desfășoară îngreunat pe jumătate de cale.

Pe majoritatea drumurilor din Argeș carosabilul este umed. Excepție fac DN 7 C între kilometrii 57 – 104, DN 65A între kilometrii 0 – 51, DN 7 între kilometrii 84 – 156, DN 65 între kilometrii 90 – 116 și DN 73 C între kilometri 0 – 61, unde se circulă în condiții de iarnă, iar carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată în strat de 1-2 centimetri.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite