Piteşti: ISU Argeş nu are psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma incidentului de la Dorohoi, când un angajat ISU şi-a împuşcat un coleg şi a fugit cu 12 arme şi 200 de cartuşe din dotare, după care s-a sinucis, a scos la iveală faptul că tragedia se poate repeta în multe Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă din ţară care nu au psiholog. Printre acestea se numără şi cel din Argeş, unde postul este blocat prin Ordonanţă de Guvern.

“Postul a fost scos la concurs în 2007, dar nu a luat nimeni concursul şi a fost blocat prin ordonanţă. Momentan postul de psiholog nu îl avem încadrat.”, a declarat sublocotenent Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeş.


O mare parte din angajaţii ISU Argeş au fost testaţi psihologic doar la angajare. Doar aproximativ 30% din personal, respectiv conducătorii auto şi paznicii trebuie evaluaţi anual.


“Pe noi ne obligă legislaţia doar conducătorii auto şi cei din posturile de pază să fie testaţi anual. Ultima testare au dat-o în luna noiembrie a anului trecut. Cum noi nu avem psiholog, testarea se face cu un psiholog de la o structură similar din judeţ, cu cei de la poliţie sau jandarmi. ”, a explica Mădălina Epure.


De asemenea, dacă angajaţii ISU au vreo problem şi vor să discute cu un psiholog, se pot adresa unuia de la Inspectoratul de Poliţie sau de Inspectoratul de Jandarmi, însă, conform purtătorului de cuvânt, până acum nu s-a înregistrat nicio solicitare în acest sens.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite