ISU Argeș are structură de intervenție și la Bascov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a inaugurat, astazi,  un punct de lucru la Bascov. Structura de intervenție va conribui la reducerea timpului de răspuns la situațiile de urgență produse pe raza a șapte  comune, în nordul oraşului Piteşti şi pe Autostrada A1, Piteşti – Bucureşti, până la kilometrul 110.      

Echipajele ISU ajung, de astăzi, mult mai repedeBascov, la Merişani, Mălureni, Budeasa, Drăganu, Cotmeana, Morăreşti,   precum şi nordul oraşului Piteşti şi tronsonul autostrăzii A1, Piteşti – Bucureşti, până la kilometrul 110.  În această dimineață,la ora 10.00, a avut loc inaugurarea unui nou  punct de lucru al ISU Argeș, în comuna Bascov pe strada Păişeşti. Structura  se află în raionul de intervenţie al Detaşamentului 1 de pompieri Piteşti.

Punctul de lucru este, de fapt, o structură de intervenţie dislocată în teritoriu ca alternativă la o gardă de intervenţie sau pichet, pe considerentul reducerii timpului de răspuns în situaţii de urgenţă produse pe raza localităţilor deservite.

Consiliul Local al comuinei Bascov a pus la dispoziţia subunităţii spaţiile necesare desfăşurării activităţii  personalului de intervenţie şi pentru parcarea autospecialei.


Intervenții prompte și cheltuieli mai mici


Avantajele date de înfiinţarea unui punct de lucru numeroase, de la diminuarea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă, eliminarea riscurilor de itinerariu (blocaje rutiere, înzăpeziri, accidente rutiere ) pe timpul îndeplinirii misiunilor, reducerea consumurilor de carburant pentru autospeciala dislocată prin reducerea distanţelor de deplasare la intervenţii până la operaţionalizarea serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă prin prezenţa permanentă alături de structurile profesioniste  și reducerea unor cheltuieli individuale (de transport, spre exemplu) pentru personalul cu domiciliu în apropierea punctului de lucru.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite