IPJ Argeş lucrează pe datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş are datorii de 382.000 de lei. În mare parte acestea sunt restanţe la Serviciul de Medicină Legală Argeş, reprezentând contravaloarea analizelor şi expertizelor medico-legale.

Bugetul pe anul 2009 a fost mult prea mic pentru Inspectoratul de Poliţie Argeş. Cele 63.183.000 lei, suplimentate mai apoi cu 3.701.000 lei, s-au dovedit insuficiente.

Fondurile alocate pentru cheltuieli materiale au fost epuizate, instituţia intrând în noul an cu o restanţă de 382.000 de lei. În cea mai mare parte aceste restanţe reprezintă contravaloarea expertizelor şi a analizelor medico-legale, acte absolut necesare în cazul crimelor, al accidentelor grave,  datoria cea mai mare, de peste 2 miliarde de lei vechi, fiind către Serviciul de Medicină Legală. Aşa că, din lipsa banilor, autopsiile se fac pe datorie.

"Lucrăm pe datorie ca să nu favorizăm infractorii"
“Am găsit o soluţie cu doctorul Manu să elibereze actul înainte să se facă dovada plăţii, nu invers cum prevede legea. Lucrăm pe datorie ca să nu favorizăm infractorii”, a declarat comisarul şef Nicolae Dumitru, inspectorul şef al IPJ Argeş.


Şi bugetul pe 2010 se anunţă a fi la fel de strâns la pungă ca si cel de anul trecut. “Bugetul este aşa cum este. Şi cel de anul acesta este la nivelul celui din 2009. O să încercăm să facem cât mai multe proiecte cu autorităţile publice locale – primării, consilii locale, Consiliul Judeţean. În urma discuţiilor cu primarul dintr-o comună, autorităţile locale au înţeles importanţa amenajării postului de poliţie din localitate.”,a declarat inspectorul şef al IPJ Argeş 


Postul de Poliţie din comuna Căldăraru va fi reconstruit prin fonduri de la Consiliul Judeţean.  În privinţa activităţilor de reamenajare a altor sediilor de posturi de poliţie, în anul 2009 a avut loc evaluarea lucrărilor necesare, dar acestea nu s-au putut realiza întrucât sumele alocate nu s-au regăsit la deschiderile bugetare.

De asemenea, tot din lipsa fondurilor, nu au fost asigurate piesele de schimb şi consumabilele necesare.  Ca urmare a protocolului încheiat în luna decembrie 2009 cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Inspectoratului de Poliţie Argeş i-a fost alocată suma de 100.000 lei, reuşindu-se realizarea reviziilor şi reparaţiilor pentru 30 de autovehicule şi achiziţionarea a 330 de anvelope şi 12 acumulatori auto precum şi carburant necesar pentru maşinile poliţiştilor.


“Mai avem nevoie de maşini. Proiectul de încadrare al poliţiştilor pe maşini este de 50%. În ianuarie şi februarie se derulează contractual cu Loganul şi vom primi maşini noi.“, a adăugat comisarul şef Nicolae Dumitru.


Maşina de poliţie cu cel mai mare număr de kilometri din ţară se afla până de curând la Poliţia Costeşti, dar a fost înlocuită cu o Solenza.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite