INEDIT: Aerobic pe ghete testate de NASA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O oră de ţopăială pe ineditele ghete costă 20 de lei
O oră de ţopăială pe ineditele ghete costă 20 de lei

Kangoo Jumps, cea mai modernă tehnică de aerobic din lume, se practică, de puţin timp, şi la Piteşti. Cei care doresc să  slăbească rapid sau să-şi menţină condiţia fizică pot încerca noile încălţări, care pot fi închiriate pentru 20 de lei pe oră.

Deocamdată, singurul loc unde se poate practica această tehnică de aerobic este o sală de fitness amplasată în complexul „Parole“. Cursurile sunt ţinute de către intructorul Ramona Şerban, preţul unei ore de ţopăială pe aceste ghete costând 20 de lei, iar preţul unul abonament de 10 şedinţe este de 180 de lei, preţul incluzând şi închirierea ghetelor.

„Cursurile vor avea loc la La Parole, marţea şi joia, între orele 17 - 18 şi 18.30 - 19.30. Ghetele sunt oferite de noi la curs, iar cele noi costă 220 euro“, spune Ramona Şerban.

Aceste ghete speciale pot fi utilizate de persoane de orice vârstă, indiferent dacă au o condiţie fizică bună sau nu, dacă sunt sportivi sau persoane care nu fac în mod normal mişcare. Sun făcute dintr-un material special, testat de NASA, iar rezistenţa lor este garantată. 

„Noi nu le acceptăm în sală decât pe cele originale, din material testat de NASA, deoarece celelalte pot provoca diverse accidente“, spune Ramona. Kangoo Jumps este sigur, stabil şi uşor de folosit de oricine are vârsta cuprinsă între 6 şi 90 de ani.

Aerobic distractiv

Sportul pe aceste ghete este ca o joacă, foarte distractiv, dau o senzaţie de libertate şi de veselie.

„Exerciţiile cu sărituri sînt cele mai eficiente şi mai utile exerciţii inventate vreodată de om“, adaugă Ramona. Conform specialiştilor, pacienţii sînt mulţumiţi în proporţie de 95 - 100% de rezultatele ghetelor. „Folosirea lor are ca rezultat nişte sărituri care ne provoacă o stare de euforie. Această distracţie ne motivează să le folosim din ce în ce mai mult. Beneficiile folosirii ghetelor Kangoo Jumps sînt reducerea intensităţii impactului cu pînă la 80%, arderea mai rapidă a grăsimilor, creşterea rezistenţei, îmbunătăţirea echilibrului, ajută la adoptarea unei poziţii corecte a corpului. În plus, sistemul cardiovascular este, astfel, întărit“, spune Ramona, bazându-se pe studiile NASA cu privire la acest nou sport.

Senzaţie de mers în aer

Ghetele au început deja să fie apreciate de către cei care le-au testat.

„În mod normal nu sunt un fan al sportului de sală, al aerobicului în grup, dar acum chiar mă distrez. E o senzaţie super şi dacă simţi că oboseşti parcă nu te-ai opri din sărit. Parcă mergi pe aer“, spune Liliana Ciprian, de 25 de ani, care a încercat ghetele pentru prima dată.

Această senzaţie de mers pe aer se datorează unui sistem al arcurilor eliptice care se presează la fiecare pas făcut şi astfel neutralizează impactul cu solul. Sărinturile nu mai afectează deloc articulaţiile şi oferă o senzaţie de putere şi o lipsă de greutate.

Talpa Kangoo Jumps este mai lată ca la pantofii tradiţionali, aşadar e sigur şi stabil tot timpul. „Kangoo Jumps este rezultatul a 13 ani de studii ştiinţifice, fiind perfecţionate constant de  specialiştii din Elveţia. Este ideal pentru jogging, alergare, plimbare, exerciţii efectuate acasă, cure de slăbire, recuperare după un accident“, explică instructoarea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite