UPDATE: I-a zorit pe muncitori să termine cavoul în care a avea să fie inmormântată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Spirescu și-a luat adio de la soție la nici nouă luni de la moartea fiicei lor
Iulian Spirescu și-a luat adio de la soție la nici nouă luni de la moartea fiicei lor

 Trupul neînsufleţit al avocatei n-a fost depus lângă cel al copilei sale, Monica, ci la câţiva metri mai departe, în cavoul pe care Cristina Spirescu îşi trecuse deja numele. Sicriul fiicei va fi mutat lângă cel al mamei abia la împlinirea unui an de la moartea Monicăi Spirescu.

GALERIE FOTO

Lacrimi şi durere sfâșietoare la cimitirul din Bascov. Ieri, Iulian Spirescu, tatăl devastat de suferinţă, care în februarie şi-a înmormântat copila, a condus-o pe ultimul drum şi pe soţia sa, Cristina Spirescu, femeia care n-a mai găsit putere să-şi ducă zilele după ce şi-a văzut copilul mort şi care a ales să-şi ia viaţa aruncându-se în Marea Neagră.

”Să ai grijă de copiii noştri, în ceruri!”

Mii de persoane, prieteni apropiaţi ai familei dar şi oameni simpli împresionaţi de drama acestei familii au venit să-i fie alături lui Iulian Spirescu. Printre cei care şi-au luat rămas bun de la avocată s-au numărat  şi părinţii celorlaţi patru tineri care au pierit, împreună cu Monica, în februarie, în cumplitul accident petrecut în Bulgaria, tragedia care a declanşat drama familiei Spirescu.

 “Să ai grijă de copiii noştri, în ceruri! Să le spui cât de dor ne e de ei. Noi rămânem aici, să le facem obiceiurile!’’, i-a strigat, înainte să leşine,Rodica Găzdaru  mama lui Ionuţ,  unul dintre ceilaţi patru tineri morţi în februarie.

Soţul răvăşit de durere a ţinut ca sicriul cu trupul neînsufleţit al Cristinei Spirescu să treacă şi pe la cavoul în care încă se mai află fiica lor, înmormântată în urmă cu aproape 9 luni.

 “Ti-a fost prea dor de Monica, de-asta n-ai mai reszistat. Uite-te la ea şi mai spune-i ceva înainte să pleci!” a rostit bărbatul care şi-a pierdut şi fiica şi soţia, în mai puţin de un an.

Sicriul avocatei a fost purtat, apoi, pe braţe, câţiva metri mai departe, în celălat cavou de ridicarea căruia s-a îngrijit însăşi Cristina Spirescu.
 

I-a grăbit pe muncitori să termine cavoul

 Din februarie,  Cristina Spirescu și-a canalizat toate energiile către ridicarea cavoului şi către procesul cu statul bulgar pe care l-a considerat vinovat pentru că curăţat de zăpadă drumul pe care s-a petrecut accidentul în care a murit Monica (proces stopat  între timp, după moartea singurului martor – şoferul de tir implicat şi el în accident).

“Se grăbea să vadă cavoul  gata. Numai la Monica şi la cavou se gândea. Era supărată pe muncitori că nu lucrează mai repede. Îi zorea să termine. Spunea într-una: Nu mai pot! Nu mai pot! Când  l-a văzut gata, s-a dus şi ea. Joi, cu o zi înainte să plece de-acasă, a trecut pe la mine, pe la florărie, şi mi-a zis că vrea un buchet de trandafiri ca să meargă la Constanţa la băiatul care a murit în accident cu Monica. N-a mai venit să ia florile. Când am aflat de cadavrul găsit în mare am fost sigură că ea e. Terminase totul cu gândul la întâlnirea cu fetiţa ei. Nu sunt încă în acelaşi cavou, dar vor fi când se va face un an de la moartea Monicăi.", povestește, printre lacrimi, Olga Panaete, prietena avocatei.

 La intrare în casa în care îşi va dormi somnul de veci, pe piatra funerară sunt scuptate  trei rânduri:  “N-am cerut vieţii nimic. Tot ce am avut i-am smuls  şi tot ce n-am avut , mi-a furat!”. Mai sus de ele, Cristina Spirescu şi-a trecut numele, sub cel al Monicăi şi deasupra numelui soţului.

 citeşte ş:

Avocata Cristina Spirescu postase, pe internet, filmuleţe cu fiica sa

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite