Piteşti: Incendiu de la maşina de spălat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină de spălat a făcut scurt circuit
O maşină de spălat a făcut scurt circuit

Incendiu într-un apartament din Piteşti. O maşină de spălat a luat foc în blocul B32 din cartierul Prundu.Proprietarul a stins incendiul înainte să ajungă pompierii.


 Familia Dumitru petrecea o după-amiază liniştită de sâmbătă, iar gospodina casei a vrut să spele rufele murdare aşa că a băgat maşina de spălat în priză, a încărcat hainele în cuvă şi a pornit butonul. La câteva minute însă din baie s-a simţit un fum gros şi membrii familiei s-au speriat.


Cristian Dumitru a intrat în baie şi a văzut maşina de spălat în flăcări. Bărbatul a avut prezenţă de spirit şi a mers direct la panou de unde a oprit toate siguranţele şi de abia apoi a încercat să stingă focul cu apă, pentru a nu se electrocuta.

Maşina de spălat fusese reparată acum o săptămână

Bărbatul dusese maşina la reparat la un atelier în urmă cu o săptămână pentru a-i fi schimbată rezistenţa şi este ferm convins că lucrarea a fost făcută de mântuială.


“A băgat mama maşina la spălat şi a luat foc. Bine că nu s-a întâmplat mai rău şi am reuşit s-o sting.E apă în casă, dar curăţăm noi. Acum o săptămână am dus-o la reparat să-I schimbe siguranţa şi uite ce bine a reparat-o că era să-mi ia casa foc”, a spus mâhnit Cristian Dumitru.


Pompierii au fost chemaţi şi au sosit la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă şi cu o autoscară, pregătiţi să intervină în apartamentul de la etajul 3 din blocul B32, din cartierul Prundu, acolo unde a avut loc incendiul. Nu a mai fost însă nevoie de intervenţia lor, întrucât proprietarul a reuşit să stingă singur focul.


“Cauza incendiului a fost efectul termic al curentului electric. Aparatul a fost lăsat sub tensiune. Din fericire incendiul nu s-a extins şi a fost stins în timp util.”, a declarat căpitan Nicuşor Prunescu, din cadrul ISU Argeş.


Speriaţi, vecinii au ieşit pe scări să vadă ce s-a întâmplat. Aceştia se temeau să nu se repete nenorocirea de aseară, când patru apartamente din blocul J9, de pe Strada Craiovei, au fost distruse în urma unei explozii puternice cauzate de o acumulare de gaze.


“Am înţeles că a fost un incendiu la vecinul de la etajul 3. I-a luat foc maşina de spălat. Şi am ieşit repede să văd ce s-a întâmplat. Doamne fereşte să se întâmple şi la noi ca în blocul de pe Craiovei”, spunea speriată Floarea Gherghina.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite