Piteşti: UPDATE: Hoţii, prinşi în casa de schimb valutar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: UPDATE: Hoţii, prinşi în casa de schimb valutar
Piteşti: UPDATE: Hoţii, prinşi în casa de schimb valutar

Doi indivizi au fost reţinuţi în azi-noapte, în timp ce se aflau într-o casă de schimb valutar situată în centrul oraşului Curtea de Argeş, în care au intrat prin efracţie. Cele două persoane sunt din Călăraşi şi sunt reţinuţi spre audieri. Poliţiştii au început căutarea altor patru indivizi, suspectaţi a fi complicii celor doi.

Mai citeşte:

Un bărbat a furat 36.000 de lei dintr-o casă de schimb valutar din Craiova

O casă de schimb valutar din Curtea de Argeş a fost ţinta unui grup de spărgători. Cu puţin înainte de miezul nopţii, poliţiştii din localitate, care patrulau prin centrul oraşului, în baza unei acţiuni intitulate „Tunetul”, au observat că mai mulţi indivizi mascaţi cu cagule încercau să pătrundă în casa de schimb valutar, situată lângă o bancă.
Suspecţii au reuşit să intre în clădire după ce au spart uşa şi geamurile cu răngi şi ciocane. Conform spuselor anchetatorilor, infractorii, deşi aflaţi în interiorul casei de schimb valutar, nu au reuşit să fure nimic, pentru că s-au trezit pe cap cu oamenii legii. S-a reuşit reţinerea a doi infractori, care în acest moment sunt audiaţi. La faţa locului s-au descoperit abandonate două autoturisme, respectiv un Nissan şi un Logan.
 
Se caută complicii
Judiciariştii au stabilit că cei doi suspecţi sunt din Călăraşi, au 46 de ani şi respectiv 33 de ani, şi că sunt căutaţi şi de colegii din alte localităţi, pentru săvârşirea unor spargeri asemănătoare. Zona în care se află casa de schimb valutar spartă az-noapte a fost împânzită de poliţişti, iar criminaliştii au ridicat probe de la faţa locului, pentru a demonstra implicarea persoanelor reţinute.
Mai mult, echipe de judiciarişti verifică tot oraşul Curtea de Argeş, dar şi comunele limitrofe, deoarece există bănuiala că cei doi spărgători nu au acţionat singuri şi că au mai avut încă patru complici. „În prezent, suspecţii reţinuţi în această spargere sunt audiaţi, iar poliţiştii au extins cercetările pentru a se stabili concret modul de operare. S-a stabilit că aceştia au mai avut alţi patru complici, care în prezent se ascund în pădurea Zărneşti – Mălureni - Băiculeşti. Zona a fost încercuită şi se acţionează cu efective mărite, pentru prinderea celorlalţi suspecţi, poliţiştii fiind ajutaţi şi de jandarmi“, ne-a declarat subinspector Robert Radu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.


Jafuri şi în alte judeţe
În urmă cu o lună şi jumătate, un alt jaf armat a avut loc la o casă de schimb valutar din Dâmboviţa. Pe 4 august, un bărbat a pătruns într-o casă de schimb valutar din centrul municipiului Târgovişte, de unde a reuşit să fugă cu suma de 40.000 de lei, după ce l-a ameninţat cu pistolul pe casier. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, autorul jafului are în jur de 30 de ani, 1,80 m înălţime şi este brunet. Bărbatul, care nu avea faţa acoperită în momentul comiterii infracţiunii, nu a fost însă identificat nici până astazi, poliţiştii intâmpinând dificultăţi în aces demers pentru că sistemul de supraveghere cu care era dotată casa de schimb valutar nu a funcţionat în timpul jafului.

  Mai citiţi si:  O casă de schimb valutar din Curtea de Argeş a fost spartă azi-noapte

Cei şase spărgători de la Curtea de Argeş au fost prinşi

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite