Hoți de țiței prinși de polițiști. Furaseră 33.000 de litri de produs petrolier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de la Ivestigarea Fraudelor, ajutați de jandarmi și ofițeri ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Argeş, au prins un bărbat în flagrant, în timp ce fura produs petrolier.

Marin Dobre, de 40 de ani, din comuna Sârbii Măgura, județul Olt reușise să sustragă, împreună cu alți doi bărbați 440 de litri de petrol, cu ajutorul unei instalații artizanale din conducta Conpet de pe ruta Icoana - Cârtojani. Ceilalți doi suspecți au reușit să fugă, Marin Dobre fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările pentru a-i prinde și pe ceilalți doi suspecți.

Existând informații că cei trei fac parte dintr-o întreagă rețea de hoți de petrol, în baza unor autorizații emise de Judecătoria Costești, anchetatorii au efectuat ieri mai multe percheziții domiciliare, trei dintre acestea desfășurându-se la locuințele suspecților, iar două la sediile unor societăți comerciale din comuna Sârbii Măgura.

La sediul firmei Geancris Transpan SRL au fost găsiți 33.000 de litri de petrol, două instalații artizanale pentru furtul de petrol și suma de 10.500 de lei care nu a putut fi justifiată. Petrolul a fost găsit de anchetatori în bazine subterane, în curtea societății.

La acţiunea de prindere în flagrant şi la efectuarea percheziţiilor au participat 36 cadre ale IPJ Argeş, din care 18 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, 4 specialişti criminalişti, 3 poliţişti judiciari din cadrul Biroului Pentru Prevenirea si Combaterea Delictelor Silvice si a Sustragerilor de Produse Petroliere şi 11 cadre ale Serviciului de Intervenţie Rapidă. De asemenea, poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au fost sprijiniţi de 11 jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite