Piteşti: UPDATE: Gripa porcină închide o clasă de liceu şi una de grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă de la Colegiul Tehnic Dimitrie Dima şi un copil de la grădiniţa „Şcoala franceză“ au fost confirmaţi că au A(H1N1), sălile unde învăţau fiind închise. Institutul Cantacuziono din Bucureşti a confirmat, ieri după-amiază, alte patru cazuri noi de gripă porcină în Piteşti: doi copii şi două femei. Cursurile la clasele unde învăţau copiii au fost suspendate.

Citeşte şi
Baritonul clujean care a scăpat de gripă porcină a murit din cauza unor probleme pulmonare

Numărul cazurilor de gripă porcină înregistrate în acest sezon, în judeţul Argeş, a ajuns la nouă.  Ieri după-amiază rezultatele analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală au confirmat încă patru noi cazuri de persoane infectate cu virusul A(H1N1).

Este vorba de două femei şi de doi copii, toţi contactând boala în ţară. „Două dintre aceste cazuri s-au prezentat la Secţia de Boli Infecţioase din Piteşti cu suspiciuni de gripă sezonieră, dar în urma analizelor s-a confirmat că este vorba de gripă porcină. Am recoltat, acum două zile, probe de la încă trei suspecţi, şi aşteptăm să primim rezultatele analizelor astăzi“, a declarat, în această dimineaţă, Anca Alexandrescu, director Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

Clasa de liceu a fost sigilată

Unul dintre bolnavi este o elevă de 15 ani care învaţă la Colegiu Tehnic „Dimitrie Dima“. Elevii claselor a X-a B şi a IX-a D, care învăţau în aceeaşi sală cu pacienta, au fost trimişi acasă pentru şapte zile, încăperea fiind sigilată.

În total 57 de elevi plus profesorii care au intrat în contact cu eleva bolnavă sunt monitorizaţi de medicii de familie. „Fata n-a fost în străinătate, dar am înţeles că în timpul liber practică dansuri şi modellingul. E posibil să fi luat astfel virusul. Am dat un tabel la DSP cu toţi elevii şi profesorii, să fie luaţi în evidenţă şi să se ia legătura cu medicii de familie ca să-şi facă analizele“, a declarat Ilie Mihăilescu, directorul Colegiului Tehnic Dimitrie Dima.

Măşti pentru elevi

Conducerea liceului a achiziţionat 200 de măşti pe care le-a distribuit elevilor şi încă 50 pe care le-a pus la dispoziţia cabinetului medical din incintă. În plus, aici a fost amenajat un izolator, în cazul în care elevii din şcoală prezintă simptomele noii gripe, pentru a fi supravegheaţi de medic. Marţi, colegii fetei vor reveni la ore, iar cursurile le vor recupera sâmbăta.

Copii se tem însă să nu contacteze şi ei virusul chiar dacă poartă măşti. „Profesorii ne-au spus că avem o colegă bolnavă de gripă porcină. Am văzut că e sigilată o clasă. Ne e frică să nu luăm şi noi virusul. Ne-am luat măşti şi le purtăm prin liceu“, ne-a spus Cosmin Tănase, de 19 ani.

Starea elevei de la „Dima“ s-a îmbunătăţit, din cele patru cazuri, ea fiind singura care a acceptat internarea la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. „Fata se simte bine şi va fi externată “, ne informează dr. Anca Alexandrescu.

Celălalt copil, în vârstă de patru ani, infectat cu virusul A(H1N1), învaţă la Şcoala Franceză, o grădiniţă cu program de predare în limba franceză. Şi aici cursurile au fost suspendate, în timp ce sala a fost sigilată şi dezinfectată.

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite