Grevă în spitale şi în administraţia locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 La Spitalul Judeţean, activitatea va fi asigurată doar de 30% dintre medici iar la Primărie se anunşă un blocaj total.

CITEŞTE ŞI:

„Grevă de catifea“, la Braşov

Mâine, în ziua grevei, la Spitalul Judeţean  activitatea pe secţii va fi asigurată de numai o treime din personal.”Este un drept al lor pe care şi-l pot exercita însă, obligatoriu, vor trebui să fie la muncă 30% din medici, 30% din asistente şi 30% din restul personalului.”, explică Ghorghe Frătoaica, directorul Spitalului Judeţean Argeş. Unitatea de primire a urgenţelor va realiza un triaj al cazurilor, şi numai acei pacienţi care  reprezintă cu adevărat  urgenţe vot intra în UPU.

Şi ambulanţierii protestează

 Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Argeş se vor alătura miilor de colegi ai lor din întreaga ţară care, luni, sunt  fi grevă. De la ora 10.00, ambulanţierii vor protesta  în faţa staţiilor serviciului şi, timp de trei minute înainte de ora 11,00, sirenele vor suna continuu.  Urgenţele vor fi, însă, asigurate. Angajaţii serviciului de ambulanţă vor protesta şi pe 1 iuie, de la ora 12, printr-un miting de două ore, organizat în faţa Prefecturii.

  Administraţia, blocată

 Membrii Sindicatului  Independent al Salariaţilor din cadrul Primăriei Municipiului Piteşti (SISPMP), care până acum n-au mai participat la astfel de acţiuni de protest, se vor afla mâine, pe toată durata programului de lucru, în grevă de solidaritate.

Va fi asigurată, totuşi, activitatea de eliberare a certificatelor de deces, iar plata amenzilor se poate efectua prin mandat poştal la oficiile poştale sau la institutiile bancare în contul nr. RO45TREZ04621350201XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Piteşti.

“Grevă de  solidaritate se va desfăşura şi la nivelul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti, Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Piteşti, Serviciului de Asistenţă Comunitară şi Centrului Cultural Piteşti” . a precizat Mihai Foamete, vicepreşedinte SISPMP.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite