Pitesti: Grădiniţele particulare, o soluţie de rezervă pentru pitici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piteşti s-a organizat pentru prima oară  Tîrgul Grădiniţelor Particulare 2009 la Euromall. Deşi nu sunt accesibile pentru toate buzunarele, grădiniţele particulare sunt o soluţie de revervă în condiţiile în care există un număr limitat de locuri pentru copii în grădiniţele de stat.

Târgul ce s-a deschis aseară la Euromall Piteşti va dura până pe 14 iunie şi aduce copiilor oferte bogate pentru noul an şcolar, dar şi surprize care mai de care mai plăcute. Toţi preşcolarii prezenţi la eveniment au ocazia să-şi aleagă grădiniţa. Au participat centre cum ar fi: Ray kindergarten, Altina, Universul copilăriei, Kinder Strumf şi Casa cu Pitici.

În Piteşti, o singură grădiniţă particulară este acreditată
Grădiniţele particulare sunt o soluţie pentru satisfacerea numărului suplimentar de locuri la nivel de preşcolari. Până astăzi, la grădiniţele de stat, s-au înregistrat cu aproape 1000 de solicitări mai mult faţă de locurile disponibile pentru cei mici. Însă, grădiniţele particulare nu constituie pentru toţi o rezolvare. “Mi-am înscris copilul la grădiniţa de stat, la un program prelungit fiindcă lucrez toată ziua. Nu cred că îmi permiteam să îl înscriu la o grădiniţă particular”, spune Ramona Stan, 28 ani, casnică. Acestea într-adevăr dispun de dotări moderne şi un program educaţional performant: personal didactic acreditat, spaţii modern de joacă, cursuri de limba engleză, excursii, activităţi social – cultural, consiliere psihologică şi asistenţă medicale, transport de la unitatea de învăţământ acasă. Dar şi preţurile sunt pe măsură. În funcţie de programul ales (normal sau prelungit), preţurile variază între 400 – 700 RON/lunar, lucru ce dă înapoi mulţi părinţi. “Sperăm că vom putea rezolva noi problema locurilor la grădiniţe. Consider că grădiniţa noastră este alegerea perfectă, fiind prima şi singura din Piteşti acreditată de Ministerul Educaţiei. Dispunem de 6 cadre didactice, plus personal acreditat”, afirmă Laura Păduraru, managerul grădiniţei particulare “Casa cu pitici”.

Deficit de locuri în grădiniţele din central oraşului
În Piteşti sunt 23 grădiniţe de stat şi 11 private. “Probabil că prin aceste centre private se va rezolva problema locurilor insuficiente. Cele mai multe cereri sunte pentru grădiniţele din centrul oraşului. Acolo este problema. Avem multe grădiniţe de stat dotate la standard europene. Oricum acest târg a fost organizat fără să fim consultaţi”, declară Neculae Negoiţă, inspector general şcolar Argeş.Cu toate că sunt pentru toate buzunarele, grădiniţele particulare îşi prezintă ofertele şi îşi aşteaptă în continuare clienţii. “Am venit la acest târg să mă hotărăsc la ce grădiniţă îmi voi înscrie fetiţa. Am ales grădiniţele particulare fiindcă le consider mai bine dotate şi îmi pot permite acest lucru.”, spune Andrei Ivaşcu 30 ani, patron.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite