Grădiniţa Nr. 17, focar de hepatita A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E oficial! Direcţia de Sănătate Publică a declarat Grădiniţa din centrul Piteştiului focar, după ce alţi trei copii au primit rezultatele pozitive la analizele de hepatita A. În total, şase micuţi sunt internaţi la Boli Infecţioase.

Panică în rândul celor 68 de micuţi şi al părinţilor acestora de la la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 17, de pe strada Gheorghe Lazăr din Piteşti.

Numărul copiilor care au contactat virusul hepatitei A a crescut la şase, de la trei câţi erau la sfârşitul săptămânii trecute.

Ieri, Direcţia de Sănătate Publică a primit rezultatele de la laborator, rezultate care au confirmat alte trei cazuri de infecţie cu acest virus, moment în care grădiniţa a fost declarată focar, iar toţi copiii au intrat sub supraveghere.

Micuţii bolnavi au fost internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean.

„Noi i-am trimis pe toţi copiii să-şi facă analizele şi până în acest moment doar doi nu au venit cu ele. Jumătate dintre ei au fost şi vaccinaţi, doamna doctor a venit şi astăzi pentru acest lucru şi va veni şi luni, făcându-se vaccinul doar la copiii declaraţi sănătoşi. Am dezinfectat în fiecare zi tot, începând de la mobilier şi terminând cu jucăriile”, ne-a spus Mariana Popa, directoarea grădiniţei.

Mulţi părinţi s-au speriat şi nu şi-au mai dus copiii la cămin în această săptămână, crezând că astfel îi vor proteja de hepatită.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite