Georgiana Curea invită argeşenii la curăţenia generală în cadrul proiectului "Let's do it Romania"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a familiarizat cu actvităţile de voluntariat încă de pe vremea când era studentă, fiind implicată în acţiunile AIESEC Pitesti. S-a specializat in marketing şi organizare, iar acum face parte din echipa de organizare a celui mai mare proiect de implicare sociala din ţară, Let's Do It, Romania!

Munca pentru un asemenea proiect nu este deloc uşoară şi reprezintă o provocare pentru Georgiana. Până acum a reuşit să coaguleze o echipă de organizare formată din 15 tineri entuziaşti dar si destui voluntari pentru ziua cea mare, cu toţii dorind să ofere o lecţie de responsabilitate si implicare pentru a avea un judet mai curat, o Romanie mai curata! A inceput sa primeasca numeroase semnale pozitive de la oameni care doresc sa participe la marea curatenie si de la firme care doresc sa sustina aceast proiect in judetul nostru.

Beneficiile muncii voluntare

Georgiana nu a ezitat atunci când i s-a propus să preia coordonarea proiectului Let's Do It, Romania! în Argeş. "A sunat ca o provocare pentru că este cel mai mare proiect de implicare sociala si ecologizare din România", spune Georgiana. Chiar dacă se loveşte de concepţii greşite ale altora, cu privire la voluntariat, Georgiana este hotărâtă să facă din acest proiect un succes. "Munca de voluntariat are beneficii dincolo de cele materiale. Te simţi util pentru comunitatea in care traiesti, ai ocazia sa iti faci noi prieteni si noi relatii,  înveţi multe depre munca în echipă, ai sentimentul de apartenenţă la o cauza, acestea fiind doar câteva dintre beneficii", spune Georgiana.

Principala piedică este mentalitatea

Una dintre marile dificultăţi pentru Georgiana și echipa ei este schimbarea mentalității oamenilor în legătură cu mediul și protecția lui. "Oamenii spun adesea că acest exercitiu nu va avea rezultate pe termen lung. Sunt pesimişti, cred că nu vom reuşi să schimbăm nimic şi că in zonele curatate pe 25 septembrie vor  aparea mormane noi în scurt timp. Eu cred ca dacă oamenii se vor implică si sunt mai responsabili cu mediul inconjurator, pastreaza curata propria "ograda", putem schimba foarte multe. Daca vin cu idei constructive si in folosul comunitatii in care traiesc, o sa mentinem o tara mai curata o perioada indelungata! ", spune coordonatorul LDIR în Argeş. "Am mare incredere in acest proiect si in implicarea cetatenilor din Arges!" comentează Georgiana. 

Estimeaza ca vor fi de adunat peste 8500 de metri cubi de gunoaie

Proiectul Let's Do It, Romania! îşi propune să strângă cât mai multe deşeuri într-o singură zi,  cu ajutorul voluntarilor. Acţiunea va avea loc pe 25 septembrie şi va cuprinde toată ţara, deşeurile fiind localizate cu ajutorul unei cartări prealabile. „In Arges am estimat, pe baza cartarii, ca vom avea de strans peste 8500 metri cubi de deseuri. Astfel avem nevoie de voluntari pentru a duce mesajul mai departe, pentru a incerca sa educam, si de minim 6000 de voluntari pentru acţiunea efectivă de curatenie. Oamenii trebuie responsabilizaţi cu privire la felul în care se poartă cu mediul inconjurator, unde şi cum îşi aruncă gunoaiele. Însă mai este nevoie de multă muncă până atunci. „Pentru realizarea proiectului ne sunt necesare atât resurse umane, cât și materiale: saci, manusi, transport, materiale de promovare. Implicarea agenţilor economici, a autorităţilor, a cât mai multor cetateni este esenţială", spune coordonatorul proiectului in judeţul nostru.

Pe 25 septembrie schimbarea stă în mâinile noastre. În mâinile fiecăruia dintre noi. Hai să facem din România o țară mai curată. Într-o singură zi!

Cei care vor să se înscrie şi să ia parte la acest proiect o pot face pe site-ul www.letsdoitromania.ro sau o pot contacta pe Georgiana, la adresa de e-mail georgiana.curea@letsdoitromania.ro.

Profil

Născută: 14 februarie 1983, Curtea de Argeș

Studii: Facultatea de Istorie-Muzeologie la Universitatea din Pitești, Master în Marketingul Serviciilor la Universitatea Constantin Brancoveanu din Pitești.

Experiență: a fost consultant marketing, coordonator evenimente, iar acum este coordonator de marketing la restaurantul Gust German din Pitești.

Stare civilă: căsătorită

Ce-i place:

Călătoriile, locurile înalte, fotografia, lecturile SF.

Ce nu-i place:

Oamenii care vorbesc mult și nu înfăptuiesc nimic. Persoanele neancorate în realitate. Este bine să visezi, dar să rămâi şi cu picioarele pe pământ. Si nu ii place sa faca clatite.

Ai fost dintotdeauna ecologistă?

Natura am iubit-o mereu și trebuie să o respectăm cu toții, așa cum trebuie să ne respectăm pe noi. Mi-am format o cultură a voluntariatului din timpul studenției, când am decoperit care sunt beneficiile implicarii in astfel de activtăți.

Cum ai ajuns să iei parte la proiectul Lets do it Romania?

În Let's Do It, Romania! am ajuns prin intermediul unei prietene care era deja implicată în proiect. Ea mi-a vorbit despre acest proiect indraznet și așa m-am „înrolat" şi eu. Let's Do It, România! este cel mai mare proiect de educare şi responsabilizare a cetăţenilor din România, și își propune curăţarea deșeurile din arealele naturale in toata ţara într-o singură zi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite