UPDATE: Copos către angajaţi: „Dacă protestele continuă, închid Ana Imep”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos, foto arhivă
George Copos, foto arhivă

Copos a venit la Piteşti pentru a-i convinge pe cei peste 500 de salariaţi ai Ana Imep, întreprindere al cărei acţionar majoritar este, să renunţe la greva iscată încă de luni.

George Copos a venit personal, astăzi, la sediul firmei de motoare electrice din Ştefăneşti pentru a stinge conflictul izbucnit între angajaţi şi conducerea Ana Imep în urmă cu cinci zile.

„Ole, ole, dă-ne banii, bosule!”

Cei peste 500 de oameni au ieşit şi astăzi în faţa instituţiei şi au cerut majorarea tuturor lefurilor cu 220 de lei. Când, pe la orele prânzului, şi-a făcut apariţia patronul George Copos, cu toţii au sperat ca revendicările să le fie luate în seamă şi să se întoarcă la lucru. „Ole, ole, dă-ne banii, bosule”, au strigat oamenii.

Angajaţii au protestat în curtea fabricii

George Copos i-a invitat la negocieri pe sindicalişti, dar, după câteva ore de discuţii, nu s-a ajuns la niciun acord. Şi asta pentru că patronul nu este dispus să le ofere angajaţilor decât jumătate din cât cer aceştia, şi anume 110 lei.

„Copos ne-a prezentat situaţia financiară şi, în urma calculelor făcute, a spus că nu are de unde sa ne dea mai mulţi bani. Aşa că a a continuat că dacă mai vrem să facem grevă, de luni va închide firma şi nu o să mai avem unde să protestăm”, a declarat Florin Stănculescu, liderul Sindicatului Liber Independent „Solidaritatea”, de la Ana imep.

Copos a venit în Piteşti la volanul unui BMW

În tot acest timp, majoritatea angajaţilor au semnat că sunt de acord cu continuarea grevei, de luni, chiar dacă există riscul să rămână şomeri.

„După ce i-am prezentat decizia angajaţilor, Copos a spus: <<Decât să mai fac afacere la Ana Imep, mai bine pun banii în bancă şi iau mai mult din dobândă>>” , a mai declarat liderul sindical. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite