Fructe la jumătate de preţ în hipermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteştenii ies din hipermarketuri cu plase pline de portocale cumpărate la jumătate de preţ
Piteştenii ies din hipermarketuri cu plase pline de portocale cumpărate la jumătate de preţ

Sărbătorile sfârşitului de an s-au dus şi o dată cu ele şi agitaţia din hipermarketuri. Cei care încă mai au bani de cheluit se înghesuie acum doar acolo unde se fac reduceri de sezon.

Astfel, în cele cinci hipermarkeruri dn Piteşti, în aceste zile s-au lansat promoţii la raionul de fructe. Reducerile sunt substanţiale ajungând până la 50%. Spre exemplu, un kg de portocale, care în perioada sărbătorilor se vindea cu 2,5 de lei, acum costă doar 1,4 lei, pe când clematinele, mandarinele sau minonelel nu mai costă 3,5 lei lei, ci 1,5 lei. Comercianţii spun că au recurs la această varinată pentru a atrage clienţi şi în această perioadă moartă a anului. „ Normal este sezonul reducerilor. Se ştie că în primele luni ale anului vânzările merg prost şi trebuie să lansăm pe piaţă oferte care să strânească atenţia clienţilor.  Ca să nu mai vorbim că ne aflăm în plină criză financiară”, afirmă unul dintre şefii de raion de Kaufland.

Se cumpără şi fructele stricate


 Totodată, directorii de vânzări recunosc că au dat undă verde reducerilor la fructe pentru a mai salva o parte din marfa achiziţionată înainte de sărbători, care începe deja să se strice în depozite. „ Decât să  lăsăm portocalele să se strice în depozit, mai bine le dăm la jumătate de preţ. Câştigăm şi noi ceva plus că mulţumim astfel şi clienţii”, precizează unul dintre directorii de vânzări de la Real. Iar clienţii sunt într-adevăr mulţumiţi. Se împing unul pe altul în încercarea de a pune în plasă cât mai multe fructe la jumătate de preţ şi nu sunt deranjaţi că în plasă mai scapă şi câte o portocală sau o clementină stricată. „Sunt bune şi astea sticate. Le decojesc, înlătur cu cuţitul partea alterată şi fac suc din ele”, spune Mariana Ene.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite