Fostul SRI-st Vîlcu, trimis în judecată de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Mihai Gabriel Vîlcu şi Paul Sorin Costescu
Mihai Gabriel Vîlcu şi Paul Sorin Costescu

Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fiului acţionarului majoritar de la Muntenia, Mihai Gabriel Vîlcu. Acesta, împreună cu alţi trei inculpaţi, este acuzat de evaziune fiscală, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Alături de fostul SRI-st Vîlcu au mai fost trimişi în judecată şi cei trei administratori ai firmei Stipex Ag Prest SRL: Paul Sorin Costescu, Stelian Tecuceanu şi Cornel Nicolae Dumitrache, cel care a colaborat cu procurorii pentru instrumentarea cazului.


Cei patru s-au asociat între anii 2008 şi 2009 pentru a frauda bugetul statului, folosindu-se de firma Stipex Ag Prest. Sub coordonarea lui Gabriel Vîlcu aceştia ar fi cumpărat bunuri de la firme din Bulgaria, Ungaria, dar şi din ţară, însă nu au înregistrat şi declarat aceste operaţiuni comerciale. Pentru a justifica vânzarea produselor pe piaţa internă le declarau apoi ca fiind achiziţi interne de mărfuri de la firme-fantomă. Stipex Prest a efectuat tranzacţii cu 14 firme pentru bitum, zahăr, ulei, peturi, fier beton, ciment şi chiar pavele şi a prejudiciat statul cu peste 7 milioane de lei, reprezentand TVA şi impozit pe profit.


Vîlcu şi Costescu au fost arestaţi preventiv pe 1 iunie 2011, iar ceilalţi doi învinuiţi sunt cercetaţi în stare de libertate. Procurorii au instituit sechestru asigurator pe bunurile celor patru pentru a recupera prejudicial cauzat de aceştia.  Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Argeş.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite