Fostul șef de la Permise Argeș rămâne fără avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizie finală în procesul intentat de Agenția Națională de Integritate fostului șef de la Permise Argeș. Comisarul șef Codruț Vlăsceanu va rămâne fără o important parte din averea dobândită prin vânzarea permiselor.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți confiscarea sumelor de 454.805 euro, 1.580 de dolari și 145.420 de lei, precum şi a cotei părţi de 1.979.392 de lei din avere, printre care şi o vilă a comisarului șef Codruț Vlăsceanu. Fostul șef al Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş nu a putut justifica modul în care a dobândit aceste sume, motiv pentru care Instanța Supremă a decis să-i confiște banii, respingând recursul formulat de acesta împotriva deciziei Curții de Apel Pitești de admitere a cererii de confiscare înaintată de Agenția Națională de Integritate.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este irevocabilă. ANI a sesizat Curtea de Apel Pitești cu privire la faptul că sumele dobândite de Codruț Vlăsceanu nu pot fi justificate și trebuie confiscate, încă din luna februarie a anului 2009. Pe 27 aprilie 2011, Curtea de Apel Pitești a decis ca o parte din averea comisarului șef, care nu putea fi justificată, să fie confiscată.

Codruț Vlăsceanu a încercat să justifice averea motivând că o parte din bani au fost primiți ca dar de la invitații care au participat la nunta fiicei sale, iar o altă parte ar fi provenit de la invitații care au venit la botezul nepotului său.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 6 decembrie confiscarea sumelor de 61.650 de euro și 9.980 de lei, dobândite ilegal de subcomisarul Daniel Zidaru, fost angajat în cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI

Alți doi membrii ai “fabricii” de premise de la Pitești, comisarul șef Vasile Voinea și Traian Proca, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei Câmpulung Muscel, riscă să rămână fără averi după ce Agenția Națională de Integritate a înaintat instanțelor de judecată cereri de confiscare a sumelor cu caracter nejustificat.

În luna iunie 2008, „fabrica de permise" din Argeş a fost destructurată de DNA, fiind arestate peste 20 de persoane, bănuite ca fiind membrii reţelei prin care peste 3.000 de persoane din întreaga ţară au obţinut ilegal carnete de conducere.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite