Florin Popa, speranţa de la FC Internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe teren joacă de pe pozţia de fundaş central sau de mijlocaş în faţa apărării. Este un adevărat luptător pe teren, iar în viaţa privată, este un tânăr foarte echilibrat.


Priveşte cariera sa de fotbalist cu realism, îşi cunoaşte exact calităţile şi abilităţile şi preferă să se comportă fair-play şi cu modestie, indiferent de ipostaza în acre se află.
Fotbalul ca meserie
Fotbalul este pentru el o meserie izvorââtă dintr-o pasiune pentru sport. Ştie foarte bine că trebuie să trateze activitatea pe care o face cu foarte mare seriozitate şi că trebuie să se respecte pe sine. Tocmai de aceea, adoptă un stil de viaţă sănătos şo i se pare că toţi ar trebui să trăim sănătos, fără excese, indiferent de cariera pe care o are. „Fotbalul este o meresie şi trebuie tratat ci seriozitate, ca orice meserie, altfel se întoarce împotriva ta. Ddacă-ţi baţi joc de ceea ce faci, acest lucru se întoarce împotriva ta”, spune Florin.


O accidentare l-a pus trei luni pe tuşă
O accidentare gravă poate să încheie cariera unui fotbalist, iar Florin a avut parte de o asemena păţanie. Din cauza unei accidentări la picior, în timpul unui antrenament, a fost pus pe tuşă mai bine de trei luni. A mers să se opereze în Italia şi apoi a urmat dureroasa recuperare. Abia acum a revenit pe teren şi nu i-a fost deloc uşor. Acestea sunt riscurile vieţii de fotbalist şi nu se plânge de asta, pentru că ştie foarte bine care sunt riscurile, dar ar vrea ca aceia care stau pe margine să critice să se gândească bine la ceea ce spun. „Cei care nu intră pe teren nu înţeleg şi nu joacă fotbal înţeleg mai greu ce înseamnă munca pe teren şi ce înseamnă o accidentare. Este un adevărat coşmar, atât pot spune”, declară fotbalistul.


Dă tot ce poate pe teren
Florin este un jucător serios, conştiincios şi realist. Nu visează să ajungă la cine şte ce lub european arhicunoscut pentru că ştie exact care îi sunt şansele. Se visează însă la un club mare din România. „Sunt realist chiar şi atunci când îmi fac vise referitoare la cariera mea şi nu mă gândesc acum că voi ajunge la Barcelona sau manchester. Ştiu exact ce pot şi cred că într-o zi voi ajunde la un club foarte mare din România.2, spune fotbalistul. Cât despre copiii care vor să se apuce de fotbal şi să facă din acest sport o meserie, Florin îi îndrumă să aleagă această cale numai dacă sunt pasionaţi şi capabili să muncească foarte mult. „Copiii care vor să facă o carieră în fotbal trebuie să iubească foarte mult acest sport, pentru că altfel nu vor reuşi”, spune Florin.

Profil
Data şi locul naşterii: 01 iunie 1983
Studii: Student în anul al doilea la Universitatea Ecologică din Bucuureşti, secţia sport
Experienţă:
De la şapte ani joacă fotbal şi practică fotbal profesionit de la vârsta de 18 ani. A jucat la cluburile Intergaz Bucureşti şi Prefab Călăraşi, iar acumnjoacă la FC Internaţional, de un an şi jumătate.
Stare civilă: necăsătorit
Familie: are un frate mai mare, Iulian, şi doi nepoţei
Ce-i place:
Sportul şi fotbalul în mod special. În timpul liber se uită la un film bun, ascultă muzică de club, deşi nu este un împătimit al cluburilor.
Ce nu-i place:
Preşedinţii de club care îşi permit să se bage peste fotbalişti şi să-i jignească, deşi ei nu au dat niciodată cu piciorul în minge.
Cum te-ai apucat de fotbal?
Eram foarte mic, în clasa întâi, şi alergam foarte mult şi foarte bine. Părinţii mei au fost cei care au decis să mă dea la fotbal pentru că aveam înclinaţii spre acest sport.
Care este cel mai glorios moment al carierei tale de până acum?
Golul din meciul cu Dinamo, din august anul trecut. A fost exact cu puţin înainte de a suferi o accidentare gravă, la un antrenament. Golul a fost marcat în etapa I, pe stadionul Ştefan cel Mare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite