Florin Răzvan Ştefan are o întreagă colecţie de medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posesor de centură neagră, judocanul a câştigat în 10 ani peste 50 de medalii şi a participat la numeroase concursuri internaţionale

Fan al filmelor de acţiune încă din copilărie, Florin şi-a dorit să practice un sport. Şi cum era bătăuş de fel, fiind cel mai năstruşnic copil din curtea şcolii, ce sport ar fi putut alege decât unul de contact? Iniţial, tânărul a vrut să urmeze karate, însă antrenorul său l-a îndrumat către judo. După ce a asistat la câteva antrenamente, lui Florin a început să-i placă sportul şi încet-încet a început să obţină rezultate bune.

La doar 10 ani, atât avea când s-a apucat de judo, tânărului i se păreau destul de grele antrenamentele, dar şi frumoase în acelaşi timp.

“La început antrenamentele mi s-au părut grele, dar şi frumoase, în acelaşi timp. Orice e greu îmi place. E şi mai frumos, cu cât lupţi mai mult pentru ceva, cu atât e mai atrăgător. Erau epuizante antrenamentele, mai ales când am fost la lotul de judo şi am stat un an în Arad şi un an în Oradea. Făceam câte două antrenamente pe zi.10 minute dacă le aveai libere, îţi doreai să dormi. Oricâtă rezistenţă aveai, te oboseau antrenamentele.”, îşi aminteşte judocanul.

De la amator la judo de performanţă

Rezultatele bune l-au recomandat de la judo amator la cel de performanţă, iar după ce a obţinut prima medalie la campionatele naţionale, a fost selectat în lotul naţional de judo. Atunci a început adevărata muncă, mai multe antrenamente, mai puţin timp liber, dar şi premiile şi medaliile au început să curgă.

“Rezultatele în afară te fac să treci la performanţă, dar şi orgoliul. Dacă azi te bate unu, trebuie să te antrenezi să-l baţi mâine. Nu trebuie să laşi aşa!”, spune Florin.

Emoţii când a devenit campion naţional

Cel mai important premiu pentru Florin a fost cel de campion naţional la juniori, obţinut în 2005. Inima i s-a umplut atunci de bucurie şi s-a simţit cel mai bun judocan, ştiind, în sufletul său, că toate eforturile de până atunci au dat roade.

“Când am ieşit campion naţional şi am fost pe primul loc, am urcat pe podium şi mi s-a pus medalia de gât, am simţit că eforturile şi antrenamentele, zilele în care alţii stăteau la o ţigare şi eu mă antrenam din greu, au meritat. Mă consola gândul că o să ajung să-mi iau şi eu premiul într-o zi şi aşa a fost.”, spune mându Florin, posesor al centurii negre.

Judocanul piteştean a adunat de-a lungul anilor 53 de medalii de care este foarte mândru. Printre locurile şi premiile obţinute de el amintim: locul VII ]n Armenia la Grand Prix, medaliile de aur, argint şi bronz la campionatul din Elveţia, la care a participat de 12 ori, medalia de argint şi cea de bronz la Sindelfingen, Germania, medalia de aur în Slovacia, bronz în Polonia, aur, argint şi bronz la Campionatele Naţionale de Juniori, Tineret şi Seniori de anul acesta şi bronz la Cupa României la Judo.

Profil
Născut:
18 ianuarie 1990, Piteşti
Studii: Student în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Piteşti
Palmares: 53 de medalii câştigate la diferite turnee în ţară şi străinătate.Medalii de aur, argint şi bronz la turneele din Elveţia, argint la Sindelfingen, Germania, aur, argint şi bronz la Campionatele naţionale de juniori tineret şi seniori şi bronz la cupa României în 2010.
Familie: Singur la părinţi

Ce-i place: Îmi place să ies cu prietenii, să navighez pe internet, să ascult muzică de orice gen, de la dance, până la hip-hop şi să mă plimb, să vizitez locuri noi.

Ce nu-i place: Nu-mi place să fiu minţit, să fiu jignit sau înjurat. Nu suport oamenii perverşi şi care nu îşi văd decât interesul.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce ai simţit când ai obţinut primul premiu?


F.R.Ş.: Primul premiu l-am luat când aveam 10 ani, la Turnu Severin, când eram copil. Pe atunci mă buvuram şi la o ciocolată. Asta am primit. Locul I primea o diplomă şi o ciocolată, locul II – o diplomă şi o ciocolată mai mică şi tot aşa. Când am crescut, banii au făcut diferenţa.

Ai suferit accidentări la antrenamente sau la competiţii?
F.R.Ş.:
M-a ferit Dumnezeu de accidentări, dar am avut de multe ori ochii vineţi. Toate meciurile sunt dificile, dar mai ales cele din străinătate, cu ruşii, turcii, azerii.



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite