Florea Costache a fost condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni care l-au cunoscut şi respectat pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache, l-au condus, astăzi, pe ultimul drum.

image

Florea Costache s-a stins din viaţă în urma unei crize hepatice, acesta suferind de ciroză, boală cu care se lupta de mai mulţi ani. Ceremonia religioasă de înmormântare a fost oficiată chiar de către Preasfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, la Biserica Mavrodolu din Piteşti. Politicieni, colegi din administraţie, prieteni, foşti colegi de şcoală, cunoştinţe sau pur şi simplu oameni care l-au admirat, cu toţii au venit să-şi ia adio de la un om care a fost respectat şi apreciat.

image

Foto: Loredana Dascălu

„Nu am cuvinte în aceste momente... Este o pierdere grea, a unui adevărat OM, care s-a remarcat prin curaj, spirit de acţiune şi competenţă deplină. A fost un om care a înţeles foarte bine în ce sens trebuie să meargă societatea, după 1989. E greu în momentele astea!  Ştiam starea gravă a sănătăţii sale, dar cu toţii speram că îşi va reveni. De aceea am rămas şocat la auzul acestei veşti. Este un om greu de înlocuit!", a spus primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

image

Foto: Loredana Dascălu

După sluja religioasă, sicriul a fost depus în holul clădirii unde, timp de 19 ani, Florea Costache şi-a desfăşurat activitatea, după care a fost purtat pe Bulevardul Victoriei şi mai apsoi spre cimitirul Sfântul Gheorghe, acolo unde acesta a fost înmormântat. La ceremonia de înmormântare a venit şi mama lui florea Costache, acesta resimţind profund durerea pricinuită de trecerea în fiinţă a fiului ei. Femeia a fost în pragul leşinului şi a fost scoasă din biserică. Florea Costache a fost înmormântat cu onoruri militare şi însoţit de fanfară.

image

Foto: Loredana Dascălu

După ceremonia de înmormântare, 150 de persoane (rude, colegi, prieteni) au fost invitate să participe la parastas. Pomana s-a ţinut la Restaurantul Victoria, meniul constând dintr-un aperitiv „nu foarte sofisticat", sarmale, friptură de pui şi de porc, dulciuri, vin roşu şi alb, ţuică şi, bineînţeles, colivă, costul per persoană fiind de 100 lei. De comandarea meniului şi de organizarea pomenii s-au ocupat tot cei de la Consiliul Judeţean, cheltuielile nefiind încă achitate. Ele nu vor fi suportate însă din bani publici, ci din fondurile private ale organizatorilor. La plecare, fiecare din cele 150 de persoane va primi câte un pachet, cum se obişnuieşte în astfel de situaţii, nu mai scump de 15 lei. Pentru această parte a fost angajată o firmă de catering din Piteşti. 

image

Foto: Loredana dascălu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite