Fiul acţionarului de la Muntenia, turnat de omul de încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Mihai Gabriel Vîlcu şi Paul Sorin Costescu
Mihai Gabriel Vîlcu şi Paul Sorin Costescu

Cornel Dumitrache a colaborat cu procurorii DNA pentru a-şi salva pielea. Administratorul firmei fantomă prin care erau înfiinţaţi banii le-a dat informaţii preţioase procurorilor care au instrumentat cazul, aceştia reuşind să construiască acuzarea împotriva lui Vîlcu şi a lui Costescu pentru a-i trimite după gratii.

Singurul nume implicat în dosarul fiul acţionarului majoritar de la Muntenia, Gabriel Vîlcu, cercetat în stare de libertate este administratorul cu procură al firmei fantomă, Cornel Nicolae Dumitrache. Ceilalţi trei învinuiţi, Gabriel Vîlcu şi Paul Sorin Costescu au primit mandate de arestare pentru 29 de zile pe 1 iunie, iar Stelian Tecuceanu, administratorul de dret al Stipex Ag Prest a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru înşelăciune, într-un alt dosar.


Cornel Dumitrache a „răsuflat” la DNA

Cum a reuşit Dumitrache să scape de justiţie? Şi-a asigurat libertatea, colaborând cu procurorii DNA, atât acesta, cât şi Tecuceanu fiind folosiţi pe post de „paravan” în afacerile necurate ale firmei fantomă înfiinţate de Vîlcu şi Costescu pentru a spăla bani. „ […] învinuitul Cornel Dumitrache, folosit în cele mai multe operaţiuni comerciale, a ales să colaboreze cu organele de anchetă furnizându-le acestora informaţii care s-au dovedit a fi pertinente şi concludente, aşa cum le-am analizat ”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Argeş.


Afaceri cu iz... romantic
Gabriel Vîlcu, împreună cu Sorin Costescu au înfiinţat în 2008 firpa Stipex Ag Prest, Stelian Tecuceanu fiind administratorul de drept al firmei evazioniste. Ulterior a fost numit administrator cu procură şi Cornel Dumitrache, care la aceea vreme era şoferul lui Costescu şi concubinul fostei soţii a acestuia, conform declaraţiei sale depusă la dosar.

VEZI AICI MOTIVAREA ARESTĂRII LUI GABRIEL VÎLCU!


Deşi avocatul lui Costescu a depus 21 de acte medicale la dosar prin care atestă că acesta are grave probleme medicale şi a suferit un accident vascular ischemic şi insuficienţă cardiacă, fiind internat în repetate rânduri, judecătorii nu au înlocuit propunerea de arestare cu măsura de a nu părăsi ţara, motivând că efectele negative ale evaziunii fiscale şi spălării de bani făcute de inculpaţi au repercursiuni asupra bugetului de stat „pe care apasă o presiune constantă în situaţia în care ne confruntăm cu realităţile nefaste ale crizei economice”.


Magistraţii au fost de părere că învinuiţii au încercat să influenţeze aflarea adevărului distrugând documente şi încercând să-i influenţeze pe martori în declaraţii. Printre persoanele audiate în acest dosar s-a numărat şi Gabriel Cazan, director al Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş care a găzduit temporar în locuinţa sa sediul social al firmei Stipex, dar şi alţi reprezentanţi ai firmelor cu care învinuiţii au făcut afaceri, martorii fiind puşi să-i recunoască pe învinuiţi după fotografii. 


Firma fantomă înfiinţată de Vîlcu şi Costescu, Stipex Ag Prest, a efectuat tranzacţii cu 14 firme pentru bitum, zahăr, ulei, peturi, fier beton, ciment şi chiar pavele şi a prejudiciat statul cu peste 7 milioane de lei, reprezentand TVA şi impozit pe profit.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite