Fitparcul din Prundu, vandalizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Bărbulescu, un bătrânel de 79 de ani, împătimit al fitnessului în aer liber
Anghel Bărbulescu, un bătrânel de 79 de ani, împătimit al fitnessului în aer liber

Deși greu de crezut, s-a întâmplat! Două din aparatele de fitness achiziționate de municipalitate, despre care autoritățile locale spuneau că sunt antivandal, au fost distruse într-o singură seară. Pradă hoților și vandalilor cad și leagănele, toboganele, caruselurile și băncile iar Administrația Domeniului Publivc Pitești abia ține pasul să le repare sau să le înlocuiască.

Din tot ce a montat Primăria în parcurile Piteștiului, aparatele de fitness păreau cel mai greu de furat sau distrus. Încă de acum trei ani,când a început febra amenajării fitparcurilor,  municipalitatea a anunțat montarea unor aparate antivandal. E adevărat că sunt îngropate în beton și au un sistem de prindere a componentelor   care le face greu de deșurubat, însă cei certați cu legea au reușit să le dea de cap.

 Cele mai noi isprăvi au vizat fitparcul din Prundu, unde, peste noapte, două dintre aparate au fost distruse.

“Le-au distrus, domnule. Or fi vrut să le ia acasă, n-au putut și s-au răzbunat. Cel de tracțiuni nu mai poate fi folosit sub nicioformă, ba, mai mult, e chiar un pericol pentru cei care nu știu că e rupt, pentru că se pot trezi cu fieru-n cap când nici nu se-așteaptă. Să vină cineva să le repare, că e păcat de ele să le lase așa.”, spune  Anghel Bărbulescu, un bătrânel de 79 de ani, împătimit al fitnessului în aer liber. 

“Eu vin, din când în când, seara, să fac un pic de mișcare, că ajută la sănătate și  trec, pe rând , pe la toate aparatele. Am rămas cu gura căscată când am văzut că unul din cele duble și cel de tracțiuni nu mai mergeau.. Mă-ntreb, Poliția Locală unde era când aparatele astea erau vandalizate?!”, spune Dorin Ene, 41 de ani.

Autorițile locale precizează că tentativele se furt și actele de vandalism au mai vizat și aparatele din Grădina Publică, însă, din fericire, niciunul dintre aparate n-a dispărut cu totul.

“Asta e nivelul e civilizație al unora. Vin noaptea, beți, sar pe ele, le lovesc, nu știu ce le fac și le aduc în halul ăsta. O să le reparăm, ce putem face?! Că polițiștii locali nu-și fac treaba nu pot spune, pentru că oamenii ăștia nu au un punct fix ca să păzească doar parcul. În Prundu, de exemplu, trebuie să patruleze până la Piață. Deși nu e o scuză, la 500 de lei cât primește salariu un polițist local, ce poți să-i ceri?”, spune  Cornel Ionică, viceprimarul municipiului Pitești.

În Pitești sunt șase fitparcuri complete, însă există și spații de agrement din cartiere în care funcționează câte două-trei aparate de fitness. Pentru fiecare set complet  (10 aparate) municipalitatea a cheltuit în jur de  40.000 de lei. În total, o investiție depeste 300.000 de lei.

Leagăne și bănci distruse


 Atât în fitparcuri cât mai ales în locurile de joacă, reparațiile  executate de Administrația Domeniului Public Pitești abia țin pasul distrugerile. Săptămânal, zeci de leagăne, tobogane,caruseluiri și chiar băncuțe necesitând astfel de intervenții.

 



Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite