Firmele argeşene fac peste 700 de angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara a venit cu veşti bune în Argeş. Peste 700 de locuri de muncă sunt libere şi îi aşteaptă pe candidaţi să le ocupe.

Val de angajări în judeţul nostru la început de primăvară. La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, firmele au depus oferta pentru 710 locuri de muncă, cu 20 mai multe faţă de luna trecută. Cele mai multe joburi din Piteşti sunt puse la dispoziţie de SC Caroli Foods Group, care vrea 66 de oameni pe următoarele posturi: manipulant, operator, ambalator şi şef depozit. Pe următorul loc, ca număr de locuri vacante, se află fabrica de confecţii Francesca Industries, care scoate la bătaie 60 de joburi pe postul de confecţioner-asamblor articole din textile,  în timp ce o altă firmă care are confecţiile ca obiect de activitate, SC Marand Manf, angajează 25 de oameni pe postul de confecţioner. Pe lângă acestea, se mai caută oameni în construcţii, comerţ, finanţe-bănci şi chiar în domeniul sanitar.

Se caută medici

O firmă din Piteşti caută cinci medici stomatologi, dar remuneraţia nu pare să-i tenteze pe eventualii candidaţi, salariul anunţat fiind de doar 670 de lei. Cu siguranţă, mai multe CV-uri vor fi depuse la un alt cabinet de stomatologie, unde se caută un medic, dar salariul este de două ori mai mare.

Conducerea AJOFM îi îndeamnă pe şomeri, atât indemnizaţi cât şi neindemnizaţi, să vină la sediul instituţiei unde pot consulta lista de posturi, fiind ulterior consiliaţi către ce domeniu să se îndrepte.

“Tendinţa şomajului este în uşoară scădere. Când vom face statistica pe luna în curs, veţi vedeam că am dreptate. Încep să-şi revină construcţiile şi amenajările interioare, domenii în care în fiecare primăvară se fac cele mai multe angajări”, ne-a spus Iulian Nicolae, director al AJOFM Argeş.

În plus, la finele lunii martie, alte 100 de locuri de muncă se vor crea. Hotelul de patru stele superior Ramada Piteşti va avea nevoie de ospătari, bucătari, cameriste, recepţioneri sau secretare, conducerea anunţând deja că va face publică oferta la finele acestei luni.

La sfârşitul lunii februarie, erau înregistraţi în Argeş 18 842 de şomeri, în scădere cu 7304 persoane faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite