Femeie sechestrată și bătută, în urma unui conflict din campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din judeţul Argeş a ajuns în stare gravă la spital după ce, susţine ea, a fost bătută, legată şi sechestrată de persoane necunoscute. Fiul acesteia susţine că primarul comunei ar fi ordonat răpirea, în urma unui conflict din campania electorală, el fiind contracandidatul edilului.

Femeia în vârstă de 60 de ani, din localitatea Răteşti, le-a spus medicilor că a fost dusă într-o altă localitate, unde a fost bătută şi abandonată.

"Am vrut să iau lacătul să-l pun pe porţi, dar m-am trezit cu o bluză pe cap, m-a strâns de gură şi m-a băgat în maşină şi m-a dus tocmai spre Găeşti. Nu ştiu cine a fost, nu i-am recunoscut. Atât mi-au zis, şoferul sau celălalt, nu ştiu care din ei: 'Mă, n-o omorâm, că aşa a zis primarul să n-o omorâm'. Nu ştiu dacă au fost trimişi de primar, nu cred, dar aşa au zis. M-a aruncat din maşină, legată, în şanţ şi mi-au mai zis: 'Ai scăpat cum ai scăpat, dar fiul tău şi aşa nu scapă'. Mi-au pus bluza pe cap, m-au târât, m-au strâns de gât. Pe câmp m-au bătut şi mi-au dat cu ceva în cap, mă doare fruntea şi la ceafă. Apoi m-au lăsat în şanţ, undeva spre Găeşti", a declarat Cornelia Albu.

Medicii au declarat că femeia are o plagă la frunte şi o contuzie la gambă, fiind internată la secţia neurochirurgie.

"Pacienta a fost adusă în stare conştienţă, fără amnezie, afirma că a fost agresată şi dusă într-o altă localitate. Dânsa afirmă că a fost abandonată, semnele exterioare nu prea se văd, dar are o plagă destul de mare, tăiată, simplă în zona regiunii frontale, pe partea stângă şi o contuzie de gambă fără ca la prima evaluare să fie evidenţiate fracturi. Va rămâne internată la neurochirurgie. Se văd semne exterioare de agresiune foarte mare, dar agresiunea poate să fie de mai multe tipuri, în cazul de faţă poate să fie agresiune fizică pentru că leziunile nu au sistematizare", a declarat Gheorghe Frătoaica, medic UPU Spitalul Judeţean Argeş.

În paralel, rudele femeii spun că ar fi o reglare de conturi între candidaţi, pentru că fiul acesteia a participat la alegeri şi a pierdut.

Astfel, fiul femeii îl acuză pe primarul localităţii că ar fi ordonat răpirea şi spune că totul a plecat de la o ceartă din campania electorală, el fiind contracandidat al edilului.

"Mama mea a fost luată de la poartă şi băgată într-o maşina, apoi dusă între satele Răteşti şi Ciupa. I s-a pus pe faţă o pânză şi a fost legată cu o sfoara sau cu un şiret, a fost bătută şi spune că primarul le-a zis celor care au bătut-o să nu o omoare. A fost aruncată din maşină şi a fost văzută de cineva de la primărie pe drum, apoi a ajuns acasă pe jos sau adusă de o maşina a unui sătean, nu ştiu bine. Noi suntem ameninţaţi de două, trei zile, inclusiv de consilierii actualului primar, că ne va distruge. Maşina care a luat-o este a nepotului viceprimarului, nu are numere de înmatriculare", a declarat Gheorghe Albu, fiul femeii.

Vecinii femeii sunt îngroziţi şi spun că este pentru prima dată când în satul lor se întâmplă aşa ceva.

"Am auzit că a bătut-o, că a legat-o şi că a târât-o. Eu m-am întâlnit cu ea pe o uliţă, avea baticul pe frunte, era bătută. Am întrebat-o ce a păţit şi mi-a zis că a fost la prăşit şi a căzut din căruţă. Eu am crezut-o, dar pe urmă am văzut că a venit Poliţia, am văzut că a venit salvarea şi a luat-o. Am auzit că a legat-o de maşină şi a târât-o. Săraca s-a ferit să-mi zică adevărul, i-a fost ruşine, dar era vânătă pe la ochi şi pe la cap. E prima dată când se întâmplă la noi în sat aşa ceva", a declarat o vecină.

Pe de altă parte, primarul localităţii spune că nu este implicat în agresarea femeii, susţinând că era în relaţii bune cu familia victimei.

"Nu cunosc nimic, acum când am plecat de la primărie a venit contracandidatul meu să-mi spună că nişte mascaţi ar fi luat-o pe această femeie. Cred că este vorba de nişte rudari. Noi avem în comună un sat de romi, dar eu nu cunosc nimic şi nu este posibil ca din partea mea să auziţi de un asemenea comportament. Şi nu cred că este posibil ca din partea acestor romi să fi făcut aşa ceva. O să-i găsească Poliţia pe autori, eu eram în relaţii foarte bune cu femeia şi cu familia ei", a declarat primarul din Răteşti, Gheorghe Matei.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz, iar dacă vor fi prinşi, agresorii vor fi acuzaţi de lipsire de libertate şi de lovire şi alte violenţe, potrivit Mediafax.

"S-a început cercetarea în cauză. Vor fi audiate toate persoanele implicate în acest caz: martorii, cei care acuză, cei acuzaţi, şi urmează să dăm o concluzie în acest dosar", a declarat comisar şef Dan Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite