Piteşti: Familiile sărmane au primit mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piteşti: Familiile sărmane au primit mâncare
Piteşti: Familiile sărmane au primit mâncare

Douăzeci de familii amărâte vor avea câteva zile o masă îmbelşugată. Angajaţii de la Crucea Roşie le-au donat plase pline cu alimente.


În acestă dimineaţă, inspectorul Ionela Iancu din cadrul Crucii Roşii Argeş şi doi voluntari au mers la familiile pe care le aveau în baza lor de date ca având o situaţie financiară precară.

Acţiunea face parte din programul naţional „Banca de alimente”  şi este prima de acest gen, însă mai urmează. Astfel, din donaţii, au fost strânse alimente care au ajuns pe masa piteştenilor sărmani.

Patru persoane trăiesc dintr-o pensie de 500 de lei

Prima escală au făcut-o în cartierul Războieni, din Piteşti, la familia Cârstea, unde o bătrână îşi creşte singură, dintr-o pensie de 500 de lei, cei trei nepoţi. Femeia nu era acasă. La uşă a răspuns Ana Maria, nepoata ei.

Când i spus că va primi mâncare, faţa i s-a luminat. Tânăra a zâmbit şi i-a poftit în casă. „Bunica este la medic să-şi ia reţeta cu medicamente. Se va bucura mult când va vedea atâta mâncare. Ea ne-a crescut singură. Părinţii ne-au părăsit”, a spus Ana Maria.

Au primit conserve de carne şi pateruri

Cei trei tineri şi bunica lor locuiesc într-un apartament de maxim 46 de metri pătraţi. Îşi duc traiul de la o zi la alta. Au fost zile în care au avut pe masă doar o pâine, pe care trebuia să o împartă în patru.

„Tocmai de aceea am spus să învăţăm, că poate aşa vom reuşi să depăşim situaţia. Eu sunt la facultatea de Litere, Română-Engleză, fratele cel mic este elev, iar cel mare a lucrat la Uzină, dar a fost disponibilizat”, a spus Ana Maria. Produsele alimentare primite, făină, zahăr, orez, ulei, pateuri, conserve cu carne, mazăre, fasole, le asigură o masă mai bogată celor patru suflete cel puţin o săptămână.

„Ne bucurăm pentru că reuşim să le mai înseninăm chipurile. Aceasta este prima acţiune de acest gen. În zilele ce urmează, vom repeta acţiunea şi vom face fericite alte zeci de familii”, a spus Ionela Iancu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite